F1

F1

Formulakausi käynnissä!

Koko kausi suorana C Moressa

Katso lisää

Mika Häkkinen nimesi Valtteri Bottaksen kannalta kriittiset hetket – "Jos hän aikoo taistella mestaruudesta..."

3:39
C Moren F1-studiotiimi analysoi Valtteri Bottaksen suorituksen Unkarin GP:ssä.

Seuraavat kaksi kilpailua Ison-Britannian Silverstonessa ovat avainasemassa Valtteri Bottaksen F1-mestaruusjahdissa, arvioi Mika Häkkinen Unibetin kolumnissaan

Bottas menetti MM-sarjan kärkipaikan viiden pisteen erolla Mercedes-tallitoverilleen Lewis Hamiltonille Unkarin GP:ssä viime viikonloppuna. Paalulta startannut Hamilton dominoi kilpailua, kun Bottas puolestaan putosi startissa ratkaisevasti reagoituaan vääriin valoihin ratissaan

– Virhe oli pieni, mutta se johti työntäyteiseen iltapäivään, Häkkinen kirjoittaa.  

Bottas onnistui lopulta nousemaan kolmanneksi, mutta Hamilton oli viikonlopun kuningas. 

– Lewisin suoritus oli täydellinen. Hän starttasi paalulta, johti kisaa alusta loppuun ja ehti jopa tekemään kolmannen varikkopysähdyksen hakeakseen alleen pehmeät renkaat. Lisäksi hän kellotti nopeimman kierrosajan ja otti siten yhden ylimääräisen MM-pisteen, Häkkinen listaa. 

Juttu jatkuu kuvan alla. 

MM-kalenterissa on tällä hetkellä kymmenen osakilpailua, mutta järjestäjien tavoitteena on ajaa vähintään 15 GP:n kausi. Häkkisen mielestä ensi ja sitä seuraavan viikon kisat Silverstonessa ovat huipputärkeät Bottakselle.  

– Valtteri tietää, että seuraavat kaksi kisaa ovat kriittiset, jos hän aikoo taistella mestaruudesta. Ison-Britannian Silverstonessa ajettavat kilpailut ovat Lewisin kotikenttää ja tavallaan myös Mercedeksen, sillä tallin tehdas on vain 14 kilometrin päässä radasta. Odotan tallin olevan nopea. Näemme luultavasti taas Lewisin ja Valtterin taistelevan paalupaikasta ja voitosta, Häkkinen ennustaa voimasuhteita. 

Mercedes onkin ollut täysin ylivoimainen alkukaudella: kolme paalupaikkaa, kolme selvää voittoa ja 66 pisteen kaula valmistajien MM-kakkoseen Red Bulliin. 

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja