Valtteri Bottas palasi kisaa edeltäneisiin neuvonpitoihin – pystyi nauramaan painajaiselleen: "Henkilö toisensa perään painotti minulle"

Valtteri Bottas pystyi Brasilian GP:n lehdistötilaisuudessa jo hieman nauramaan surkealle avauskierrokselleen

Jutun videoilla kuvaa Brasilian GP:n startista, jossa Valtteri Bottas menetti asemiaan Red Bull -kuskeille. 

Paalulta lähtenyt Bottas menetti avauskierroksella kaksi sijaa, kun Red Bullin Max Verstappen tuli suomalaisen ohi jo avausmutkassa ja Sergio Perez hetkeä myöhemmin. 

Bottas sanoi saaneensa "keskiverto lähdön", ja vaikka hän jarrutti avausmutkaan mahdollisimman myöhään, Verstappen tuli vastustamattomasti ohi. 

Ongelmat eivät jääneet tähän.

– Sitten sain kolmosmutkasta huonon ulostulon ja jouduin puolustautumaan nelosmutkassa "Checoa" vastaan. Hän tuli mutkaan ulkokautta, ja kun menin leveäksi, hän pääsi ohi, Bottas kertasi. 

Nämä tapahtumat toivat mieleen aamuiset taktiikkakeskustelut Mercedeksen väen kanssa. 

– Minulle avauskierros oli pienoinen painajainen. Tänä aamuna henkilö toisensa perään painotti minulle, mitä minun pitäisi tehdä avauskierroksella ja kuinka tärkeä se on. Ja sitten se oli minun kannaltani hirveä, Bottas paljasti naureskellen. 

– Lewis oli omassa sarjassaan tänään ja tänä viikonloppuna. Uskomatonta työtä, tallin hyvää pistepottia iloinnut Bottas summasi.

Lue myös:

    Uusimmat