F1-asiantuntijalta hurjaa väläyttelyä: Lewis Hamilton vielä sittenkin Ferrarille?

Entinen F1-kuski ja muun muassa nykypäivänä kisojen jälkeisiä haastatteluja tekevä Martin Brundle väittää, ettei Lewis Hamiltonia kannata kirjoittaa ulos Ferrarilta.

MAINOS

Koko F1-kausi C Morella!

Kauden avaava Itävallan GP suorana 3.-5.7.
Pe: 1. harjoitukset klo 11.55, 2. harjoitukset klo 15.55
La: 3. harjoitukset klo 12.55, aika-ajot klo 15.55, ennakkotunnelmat klo 15.00
Su: Itävallan GP klo 16.05, ennakkotunnelmat klo 15.00

Kaikki suorat ajolähetykset C More Maxilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa

Ferrari kertoi jo keväällä, että nelinkertainen maailmanmestari Sebastian Vettel jättää tallin kauden 2020 jälkeen.

Kahta päivää myöhemmin Ferrari paljasti, että Carlos Sainz korvaa Vettelin kaudella 2021.

Sainz ajaa vielä tulevan kauden McLarenilla. Tämän jälkeen hän matkaa Maranelloon, kahden vuoden mittaisella sopimuksella.

Mutta.

Vaikka Ferrari on jo kertonut tulevista askelmistaan, Sky Sportsin F1-asiantuntija Brundle väittää, ettei kaikki olekaan niin selvää.

– Epäilen, että Sainzilla ei ole mitään lukittuna kautta pidemmälle, Brundle väläyttelee Dailymailin haastattelussa.

– Jos Toto Wolff jättää Mercedeksen ja he (Mercedes) ottavat etäisyyttä koronaviruksen ja F1:n tulevien kulurajoitusten takia, koko kuvio muuttuu ihan täysin. Silloin uskon, että Hamilton aikoo katsoa taas Ferrarille päin. Ainakin minä katsoisin, jos olisin hän, Brundle jatkaa.

F1:ssä 1980- ja 1990-luvulla ajanut Brundle mainitsee siitä, miten hän on puhunut Hamiltonin kanssa punaiseen pukeutumisesta ja seisomisesta Monzan palkintopallilla, Ferrari-fanien edessä.

– Hän on sanonut, että hän rakastaa punaista, ja että hänellä on punaista kypärässään. Se on hänen intohimojensa väri. Mutta hän myös puhuu siitä, miten hän on ajanut Mercedeksellä koko uransa ajan, Brundle toteaa, ja jatkaa Hamiltonin Mercedes-kytköksistä:

– Tätä kuviota pitää ajatella myös kaupallisesta näkökulmasta. Hän voisi olla ikuisesti Mercedeksen lähettiläs. Täten puhuttaisiin isosta loikasta, jos hän jättäisi kaiken tuon taaksensa.

Brundle muistuttaa myös siitä, miten F1-legenda Michael Schumacher päätti palata menestyksekkäiden Ferrari-vuosiensa jälkeen Mercedekselle. Siellä saksalaiskuski ei enää taistellutkaan voitoista ja hänen viimeisten F1-vuosiensa ylle jäi valju kuva.

– Missä Ferrari sitten on, jos Hamilton päättäisi hypätä talliin? Onko heillä voittava auto, vai päätyykö hän Fernando Alonson ja Sebastian Vettelin tapaan tuskaiselle tielle? Brundle kyselee.

Lue myös:

    Uusimmat