Ex-F1-kuski vihjaa: Sebastian Vettelillä suunnitelma valmiina Ferrarin temppuja vastaan

Ferrarin tämän vuoden jälkeen jättävä Sebastian Vettel tulee vähät välittämään tallin mahdollisista määräyksistä, arvioi entinen F1-kuski Timo Glock. Saksalaismaanmies vihjaa, että nelinkertaisella maailmanmestarilla olisi myös suunnitelma sen varalle, että Ferrari suosii strategioissaan Charles Leclerciä.

MAINOS

Koko F1-kausi C Morella!

Kauden avaava Itävallan GP suorana 3.-5.7.
Pe: 1. harjoitukset klo 11.55, 2. harjoitukset klo 15.55
La: 3. harjoitukset klo 12.55, aika-ajot klo 15.55, ennakkotunnelmat klo 15.00
Su: Itävallan GP klo 16.05, ennakkotunnelmat klo 15.00

Kaikki suorat ajolähetykset C More Maxilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa

– Vaikka annettaisiin vahva määräys, hän ei tule kiinnittämään siihen huomiota ja noudattamaan sitä, koska hän tulee ajamaan vain itselleen ja yrittää saada parhaan irti itsestään, RTL:n asiantuntijana toimiva Glock sanoi Vettelistä F1-Insiderille.

Glock povaakin Vettelin ja Leclercin välille mielenkiintoisia kohtaamisia.

– Ainoa tapa, jolla Ferrari voi suosia Leclerciä, on kisastrategia. Mutta voin kuvitella, että Sebastianilla on etukäteissuunnitelma tämän estämiseksi.

Vettel on viestinyt, että hänellä olisi haluja jatkaa uraansa. Hänen voi näin ajatella antavan joka kisassa näyttöjä ensi vuotta ajatellen.

– Se on totta. Kysymys kuuluu: haluaako hän todella ajaa huipputiimissä vai onko hän tyytyväinen tiimiin, joka voi yltää juuri viiden kärkeen? Monia vaihtoehtoja ei ole enää jäljellä, Glock sanoi.

Glock otti haastattelussa kantaa myös Ferrarin juniorikuski Mick Schumacherin mahdollisuuksiin päästä F1-kisakuskiksi ensi vuonna.

– Se riippuu paljon siitä, miten hänen kautensa formula kakkosissa sujuu tänä vuonna. Jos hän ottaa seuraavan askeleen, voisin hyvin kuvitella, että hän on jo formula ykkösissä perjantaisin (vapaissa harjoituksissa) tämän vuoden lopussa ja ehkä ensi vuonna Ferrarin kumppanin Alfa Romeon ohjaimissa. Se olisi todella tärkeää meille saksalaisille.

Lue myös:

    Uusimmat