F1

F1

Formulakausi käynnissä!

Koko kausi suorana C Moressa

Katso lisää

Mitä tapahtuu Lewis Hamiltonille? F1-tähden sopimustilanne on yhä iso mysteeri – Ralf Schumacher tietää miksi

2:43
Videolla kuvaa edellisestä F1-kisasta, Toscanan GP:stä, jonka Lewis Hamilton voitti.

Mercedeksen suomalaiskuljettaja Valtteri Bottas teki jatkosopimuksen saksalaistallin kanssa jo aiemmin kesällä. Näin ollen hänen ensi kauden kuvionsa ovat selvillä. Sen sijaan Lewis Hamiltonin yllä on iso mysteeri. Ex-F1-kuskin Ralf Schumacherin mukaan Mercedeksen epävarma tilanne vaikuttaa enemmän kuin vahvasti brittikuskiin.

MAINOS

Koko F1-kausi C Morella!

Venäjän GP suorana 25.-27.9.
Pe: 1. harjoitukset klo 10.55, 2. harjoitukset klo 14.55
La: 3. harjoitukset klo 11.55, aika-ajot klo 14.55, ennakkotunnelmat klo 14.00
Su: Venäjän GP klo 14.05, ennakkotunnelmat klo 13.00

Kaikki suorat ajolähetykset C More Maxilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa

Mercedeksen sisällä Bottas oli valtavan hymymyllyn kohteena ennen kuin hänen jatkosopimuksensa tuli julki. Sen jälkeen huhumylly siirtyi Hamiltonin ja Mercedeksen ylle.

Aivan kuten Bottaksella, myös Hamiltonin nykysopimus päättyy tähän kauteen. Mercedeksen mukaan osapuolet ovat keskustelleet jatkosta F1-kisaviikkojen välissä.

F1-legendan Michael Schumacherin veljen ja itsekin pitkään formuloissa ajaneen Ralf Schumacherin mukaan Hamiltonin jatkon taustalla on isoja kysymyksiä.

– Huhut ovat kertoneet, että Mercedes haluaa myydä tallinsa ensi kauden jälkeen. Se taas luo epävarmuutta ja vaikuttaa tuleviin päätöksiin, Schumacher totesi Saksan Skyllä.

– Meidän täytyy muistaa, että Lewis on tärkeä henkilö ja kallis sellainen. Hän haluaa tehdä sopimuksen, joka on useamman vuoden mittainen.

– Mutta tallin yllä olevat epävarmuudet ovat johtaneet siihen, että hänen ja tallin väliset neuvottelut ovat venyneet entisestään, Schumacher taustoittaa.

Hamilton voi nousta tulevana viikonloppuna Michael Schumacherin rinnalle F1:n kaikkien aikojen voittotilaston kärkeen. Schumacherilla voittoja on 91, kun taas Hamiltonilla niitä on 90.

– Ihmiset kysyvät aina minulta, että onko Lewis Hamilton kaikkien aikojen kuljettaja? Sanon aina, että kyllä hän on, niin kuin Michaelkin oli. Heitä on vaikea vertailla, koska mukana on niin monta muuttuvaa tekijää. Arvostan sitä, mitä Lewis tekee. Hän on tälläkin hetkellä F1:n paras kuljettaja, Ralf Schumacher analysoi.

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja