Ex-valmentaja avaa: Patrik Laineella yllättävä vahvuus

Tapola: Laineen täytyy vielä parantaa NHL:ssä 4:04

Tapparaa valmentava Jussi Tapola on seurannut mielenkiinnolla Patrik Laineen ensimmäistä syksyä NHL:ssä.

Winnipeg Jetsin superlupaus on osoittanut olevansa heti kova tekijä taalajäille. Laine iski jo syksyn toisen hattutemppunsa, kun Jets rökitti Dallas Starsin lukemin 8-2.

Viime kaudella Lainetta Tapparassa luotsannut Tapola myöntää Laineen kehityksen olleen vuoden sisään räjähdysmäistä.

– Vielä vuosi sitten ei olisi uskonut, että hän loistaisi jo nyt kirkkaimmissa valoissa. Toisaalta taas MM-kisat ja World Cup osoittivat, että hän pystyy tekemään tulosta myös NHL:ssä, Tapola kommentoi MTV Sportille.

Nopean kehityksen taustalla on ollut iso vastuu. Laine pääsi heti Jetsissä isoon rooliin. Ja kovien pelikavereiden rinnalle.

– Oli hyvä juttu, että hän pääsi Winnipegiin. Siellä on otollinen maaperä: nuori ja nälkäinen joukkue sekä hyvä valmennus, Tapola muistuttaa.

Vielä parempaa luvassa

Tapola näkee Laineen parantaneen jo alkusyksystä paljon peliään. NHL:n pieni kaukalo vaatii Laineelta vieläkin enemmän.

– Hän on tarvinnut luisteluun ja reagointiin lisää voimaa. Ja varmasti jo ensimmäinen syksy NHL:ssä on opettanut. Kuten Jets-valmentajakin (Paul Maurice) on sanonut, pitää reagointipelissä ja nopeudessa olla vielä parempi. Hän sopeutuu jatkuvasti paremmin NHL:ään, minkä myötä myös otteet paranevat, Tapola summaa.

Laineen ominaisuuksista hurja laukaus nousee aina esille. Tapola nostaa nuoren hyökkääjän pelistä esille yllättävän elementin.

– Hän on äärimmäisen tunnollinen ja hyvä puolustamaan. Sen takia on kiinnostavaa nähdä, mitä häneltä vaaditaan jatkossa NHL:ssä. Kun maaleja tulee enemmän ja enemmän, alkaa puolustuspelistä tinkiminen. Vai vaadintaanko häneltä jatkossakin samaa myös NHL:ssä? Tappara-valmentaja muotoilee.

Puolustuspeli onkin osa-alue, josta harvemmin puhutaan maalitykkieen kohdalla. Esimerkiksi Laineen esikuvaksi nimetty Aleksandr Ovetshkin on noussut muutamaan otteeseen otsikkoihin myös negatiivisessa mielessä juuri huolimattoman puolustuspelaamisensa takia.

Katso kooste tuoreesta Laineen superillasta tästä:

Lue myös:

    Uusimmat