Tuukka Rask esitti häkellyttävän näytöksen NHL:ssä – ”ryösti” samalla suomalaishyökkääjältä melkoisen tempun

Jääkiekon NHL-seura Boston Bruinsin maalivahti Tuukka Rask on palannut vakuuttavasti kaukaloon loukkaantumisensa jäljiltä. Mies oli loistavassa vedossa myös keskiviikkoyönä, kun hän nollasi 32 torjunnallaan Buffalo Sabresin 2–0-voitossa.

Rask oli parhaimmillaan tilanteessa, jossa hän esitti hetkessä kolme peräkkäistä torjuntaa. Niistä viimeinen keräsi eniten kehuja: Rask venyi mahtavaan hanskatorjuntaan sivuttaisliikkeessä, kun Dylan Cozens pääsi laukomaan lähietäisyydeltä.

NHL-asiantuntija Brayton J. Wilson huomioi Twitterissä, että Rask ”vei” Sabresin Arttu Ruotsalaiselta melkoisen maalisyötön.

– Jos Tuukka Rask ei olisi ryöstänyt Dylan Cozensilta maalia ehkäpä jopa kauden parhaalla torjunnalla, olisi Arttu Ruotsalainen esittänyt mahdollisesti koko kauden hienoimman maalisyötön. Syöttö polviltaan pelaajalle häntä päin katsomatta (englanniksi ”no look pass”). Hullua touhua tässä tilanteessa, kirjoitti Wilson.

Kauden SM-liigan Ilveksessä aloittanut Ruotsalainen on tehnyt Sabresille tehot 2+0 seitsemässä pelaamassaan NHL-ottelussa.

Boston Bruinsia seuraava NHL-toimittaja Conor Ryan julkaisi videon tilanteesta. Hän kertoi ottelun jälkeen Twitterissä myös Raskin näkemyksen tapahtuneesta.

– Puoliksi taitoa, puoliksi onnea, kuittasi Rask Ryanin mukaan.

Katso twiitit alta.

Lue myös:

    Uusimmat