Mainos

Ex-sotilas syyllinen irakilaistytön raiskaukseen ja perheen murhaamiseen

Yhdysvaltain liittovaltion oikeus on todennut entisen sotilaan syylliseksi irakilaistytön raiskaukseen ja surmaamiseen sekä tämän perheen teloittamiseen.

Ex-sotilas Steven Dale Greenin katsottiin syyllistyneen kaikkiaan 17 rikokseen. Hänet erotettiin armeijasta persoonallisuushäiriön vuoksi jo ennen kuin rikosepäilyt tulivat ilmi.

Oikeus päättää Greenin mahdollisesta kuolemantuomiosta rangaistuskäsittelyssä, jonka on määrä alkaa maanantaina. Entisen sotilaan vanhemmat ja veli aikovat todistaa Greenin puolesta.

Viiden Yhdysvaltain sotilaan ryhmä tunkeutui irakilaisperheen kotiin Mahmudijan kaupungissa 12. maaliskuuta vuonna 2006. Green raiskasi 14-vuotiaan Abeer al-Janabin, minkä jälkeen hän murhasi tytön ja tämän vanhemmat sekä 6-vuotiaan pikkusiskon.

Syyttäjän mukaan tämän jälkeen Green ja muut sotilaat polttivat tytön ruumiin sekä omat vaatteensa tuhotakseen todisteet.

Tapauksesta on aiemmin tuomittu neljä sotilasta vankeusrangaistuksiin. James Barker ja Paul Cortez kärsivät parhaillaan 100 ja 90 vuoden vankeustuomioita osallisuudestaan raakaan hyökkäykseen.

(MTV3-AFP-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.