HIFK:n 2000-luvun tilasto kertoo kaiken oleellisen – näin Ville Peltonen löysi rauhan tuulisella paikalla

"Vastoinkäymisiäkin tarvitaan" – Ville Peltonen nosti HIFK:n jumbosijalta mitalipeleihin 8:17
Ville Peltonen kertoo tuntemuksistaan rankan kauden vaikeimmissa vaiheissa. Mistä löytyi mielenrauha luotsata HIFK liigajumbosta mitalipeleihin?

Liigajumbona lokakuussa, potkuvaatimuksia joulukuussa. Sitten kääntyi Ville Peltosen HIFK:n kurssi. Lento riitti tänä keväänä SM-välieriin asti, mutta onko se kestosuosikin kohdalla tyydyttävä lopputulos?

Peltosen ensimmäinen kausi HIFK:n päävalmentajana päättyi runkosarjan viitossijan jälkeen seitsemän pelin puolivälieräsarjan tappioon TPS:ää vastaan.

Toinen kausi lähti kovista pelaajasatsauksista huolimatta käyntiin umpisurkeasti. Loppuvuodesta joukkue näytti olevan jo auttamattomasti putoamassa pudotuspelien ulkopuolelle. Samalla huutelut Peltosen potkuista alkoivat yltyä.

Peltonen kertoo nyt, että rauha jatkaa työntekoa tulee omasta mielenrauhasta. Määrätietoinen työ tuottikin lopulta kohtalaisen tuloksen, vaikka matka katkesikin maanantaina välierätappioon Tapparan marssittua finaaleihin voitoin 4-1.

– Kokemus tästä lajista ja tästä ympäristöstä on sillä tavalla aika vankka, että ne muut jutut pystyy jättämään omaan arvoonsa, ja on aika sinut sen kanssa, mitä itse tekee tai on, Peltonen kertoi rankan kauden tuntemuksistaan C Moren haastattelussa ennen ratkaisuottelua.

– Nämä asiat antavat itselle rauhan tehdä töitä joka päivä hyvin, hän linjasi.

Juttu jatkuu kuvan alla. 

Työrauhaa tarvitaan myös seuran puolelta. Sitä ei HIFK:ssa ole aina osattu valmentajalle antaa. Kari Jalonen luotsasi punanutut edelliseen mestaruuteensa kolmannella kaudellaan keväällä 2011. Sekin tarina olisi voinut jäädä näkemättä, jos hätäjarrusta olisi vedetty heti vaikeuksien tullen.

C Moren studiossa asiantuntijana toimiva entinen HIFK-peluri Siim Liivik nosti maanantain Liiga-lähetyksessä esiin IFK:n 2000-luvun historian, jossa finaalipaikka on saavutettu vain kaksi kertaa. Työrauha on monelta päävalmentajalta loppunut kesken.

– Jos mä heitän teille yhden kysymyksen, että monta koutsia IFK:ssa on ollut 2000-luvulla aikana? Mitä veikkaatte? Liivik alusti puheenvuoronsa.

Ville Peltosen ajatuksista ja C Moren studiotiimin keskustelusta lisää jutun videolla. Voidaanko HIFK:n kohdalla edelleen puhua ”suurseurasta”, jos tulokset ovat viime vuosikymmeninä olleet jopa melko keskinkertaisia?

Liigan pronssiottelu Ilves-HIFK torstaina kello 18.30 alkaen C Moressa. 

Lue myös:

    Uusimmat