Mainos

Ex-kuski ymmärtää Williamsin Kubica-päätöstä: “Kuljettajaa ei palkata menneiden perusteella”

Williams-tallin ensi kauden kuljettajapaikasta kisan hävinneelle Robert Kubicalle tarjottiin riittävästi tilaisuuksia näyttää osaamistaan, katsoo entinen F1-kuljettaja Karun Chandhok.

Seitsemän vuotta sivussa formularadoilta viettänyt Kubica hävisi kisakuskin pestin venäläiselle Sergei Sirotkinille, mutta Williams palkkasi silti puolalaisen ensi kauden vara- ja kehityskuljettajakseen.

Kubica ei saanut joidenkin mielestä Williamsilta riittävän hyvää näyttöpaikkaa todellisten kykyjensä esittämiseen, mutta Chandhok on asiasta toista mieltä.

- Tämä on ikävää hänelle, mutta mielestäni he tarjosivat hänelle runsaasti tilaisuuksia näyttää, että hän oikeasti ansaitsee paikan autossa. Mieleeni ei tule montaa kuljettajaa, jotka ovat saaneet yhtä monta tilaisuutta kahdelta tallilta testata ja esittää kykenevänsä ottamaa kisakuskin paikan vastaan, Chandhok kommentoi.

- Mielestäni ei voida väittää, ettei hänellä olisi ollut reilua tilaisuutta tulla arvioiduksi, Chandhok lisäsi.

Chandhok kertoo olevansa pahoillaan Kubican kohtalosta, mutta intialaiskuski kertoo myös ymmärtävänsä Williamsin päätöstä valita Sirotkin toiseen autoonsa.

- Robert on hieno kaveri ja hän oli ennen onnettomuuttaan uskomattomalla tasolla. Todellisuus on kuitenkin sellainen, etteivät tallit voi palkata kuljettajia menneiden perusteella. Valinnan perusteena toimivat nykyiset olosuhteet ja suorituskyky, Chandhok totesi.

- Tämä on tietenkin ikävä juttu lajin ja Robertin kannalta, ettei asioita saatu lopulta onnistumaan.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja