F1-talli vahvistaa kiinnostuksen Robert Kubicaa kohtaan – ura kuninkuusluokassa saakin jatkoa?

Haasin tallipäällikkö Günther Steiner vahvistaa kiinnostuksensa puolalaiskuljettaja Robert Kubican hankkimista kohtaan.

Williamsilta tämän F1-kauden jälkeen lähtevää Kubicaa on spekuloitu Haasin mahdolliseksi varakuskiksi tulevalle sesongille. Nyt Steinerilta kysyttiin suoraa näkemystä: kiinnostaisiko Kubican palkkaaminen?

– Totta kai, Steiner vastasi Przeglad Sportowylle.

– Tällä alalla Kubicalla on maine yhdestä parhaista mitä tulee ymmärrykseen autosta.

– En ole koskaan työskennellyt hänen kanssaan, mutta meillä on joitain insinöörejä tiimissä, jotka ovat olleet yhteydessä hänen kanssaan aiemmin, ja kaikilla on suuri kunnioitus häntä kohtaan.

Steiner on lähinnä epävarma Kubican intresseistä.

– Olemme ehdottomasti kiinnostuneita hänestä, mutta en tiedä, haluaisiko hän tulla tänne. Jos hän on saatavilla, aion ehdottomasti puhua hänen kanssaan siitä.

Haas on jo lyönyt ensi kauden kisakuskikaksikkonsa lukkoon. Tallin riveissä jatkavat Romain Grosjean ja Kevin Magnussen. Steinerin mukaan myös Kubicaa harkittiin tässä yhteydessä.

– Kyllä, katsoimme Kubicaa yhtenä vaihtoehtona, koska on selvää, että hän on hyvin lahjakas kaveri, Steiner sanoi.

Kubican nykyinen talli Williams on rämpinyt tällä kaudella pohjamudissa. Kubica on saanut raavittua talille yhden pisteen.

– Hän ei valitettavasti pysty osoittamaan, miten hyvä hän on nykyään. Hänellä ei ole olosuhteita siihen, joten päätimme, ettemme vaihda pois nykyisiä kuljettajiamme.

Kubica on ajanut kuninkuusluokassa kisakuljettajana tämän kauden ohella vuosina 2006–10. Viime kaudella hän toimi Williamsin varakuskina.

Lue myös:

    Uusimmat