Sebastian Vettelin kritiikki osui Kubicaan: ”Kaikki eivät ole iloisia, että palaan F1:een”

Yhdeksän vuoden tauon jälkeen paluun formula ykkösiin tekevä Robert Kubica ymmärtää, etteivät kaikki kilpakumppanit tervehdi hänen tuloaan ilolla. Hän ei kuitenkaan hyväksy Sebastian Vettelin arviota siitä, että hän olisi vienyt nuoremmille kuuluneen paikan Williamsilta.

Williams kiinnitti Kubican ensin varakuskikseen ja nosti hänet lopulta ensi kauden kisavastuuseen tulokaskuski George Russellin rinnalla. Talven 2011 rallionnettomuudesta vähitellen paluuta tehneen puolalaisen sopimus herätti hänen laajassa fanikunnassaan suurta riemua.

Vettel kuitenkin antoi sveitsiläiselle Blick-lehdelle lausunnon, joka ei täysin tukenut entisen kilpakumppanin paluuta.

– Yhtäältä olen henkilökohtaisesti mielissäni siitä. Kukaan ei voi kuvitellakaan, kuinka vaikeaa se on ollut hänelle ja mitä hän on käynyt läpi, Vettel sanoi.

– Toisaalta tuolla on myös nuoria kuskeja, jotka ansaitsevat mahdollisuuden, Ferrari-kuski jatkoi.

Kenen paikan Kubica vei?

Kubicalta kysyttiin kommenteista radiokanava RMF FM:n haastattelussa. Kimi Räikkösen jälkeen sarjan toiseksi vanhimmaksi kisakuskiksi palaava 34-vuotias Kubica huomauttaa, että Vettel on itse asiassa vain kolme vuotta häntä nuorempi.

– Jokaisella on mielipiteensä. Kaikki eivät ole iloisia siitä, että tulen takaisin. Mitä muihin kuskeihin tulee, on normaalia, että kilpailu on kovaa, Kubica tietää.

– Ei voi myöskään sanoa, että Vettel olisi paljon minua nuorempi. Toisaalta monet nuoret kuskit astuvat sisään F1:een. Esimerkiksi minun tallikaverini, hän viittaa 20-vuotiaaseen Russelliin.

Kaudella 2019 F1-sarjassa debytoivat myös McLarenin Lando Norris ja Toro Rosson Alexander Albon. Muista nuorista Charles Leclerc nousee Ferrarin ja Pierre Gasly Red Bullin kisakuskiksi. Lisäksi 25-vuotias Antonio Giovinazzi pääsee Sauberilla Räikkösen tallipariksi.

Pari nuorta lupausta jäi kuitenkin ilman ajopaikkaa. Esteban Ocon ja Stoffel Vandoorne toimivat tulevalla kaudella Mercedeksen testi- ja kehityskuljettajina.

Lähde: GPfans.com

Lue myös:

    Uusimmat