Mainos

Pirelli-pomo: Williamsin odotukset Kubicasta liian kovalla tasolla

F1-paluuta tavoitteleva Robert Kubica ei saanut Williams-tallilta riittävän hyvää näyttöpaikkaa kykyjensä todistamiseen, katsoo sarjan rengastoimittajan Pirellin moottoriurheilujohtaja Mario Isola.

Williams ei ole vielä vahvistanut ensi kauden toista kuljettajaansa, mutta kulisseista kantautuvat tiedot kertovat venäläisen Sergei Sirotkinin olevan brittitallin todennäköisin valinta Lance Strollin aisapariksi.

Seitsemän vuoden tauon jälkeen paluuta kuninkuusluokkaan tavoitteleva Kubica ei Isolan mielestä saanut Williamsilta riittävän hyvää tilaisuutta esittää osaamistaan.

- Abu Dhabin testeissä Kubica teki mielestäni hyvää työtä ja ajoi aamulla lähes kaksi kisamittaa. Seuraavana iltapäivänä hän keskittyi enemmän suorituskykyyn, mutta kuljettajalle, joka ei ole ajanut modernia F1-autoa pitkään aikaan, ei ole helppoa olla välittömästi nopeampi kuin muut, Isola kertoi crash.netille.

- Uskon odotusten olleen liian kovalla tasolla, mutta ei hän mielestäni tehnyt huonoa työtä tai ei kyennyt ymmärtämään renkaita. Jotta renkaasta saa parhaan irti, niin suoraan sanottuna se vaatii hieman enemmän aikaa kuin kolme tai neljä tuntia yhtenä iltapäivänä, mutta tämä on henkilökohtainen mielipiteeni, Isola jatkoi.

Kubican testirupeamasta kerättyihin datatietoihin perehtynyt Isola katsoo, että puolalainen kykenisi lisäkokemuksen turvin saavuttamaan entisen tasonsa.

- Joillakin kierroksilla hän oli erittäin nopea joillakin radan sektoreilla, mutta kenties hän ei kyennyt näyttämään sitä vielä täysin ehjällä kierroksella. Olen varma siitä, että pienen lisäkokemuksen turvin hän voi palata suorituskyvyssä omalle tasolleen. Katson hänen ansaitsevan siihen tilaisuuden, Isola totesi.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.