Ex-kuski lyttää Sebastian Vettelin paineensietokyvyn: “Paniikki taistelun tiimellyksessä”

Ferrari-kuljettaja Sebastian Vettelin ajovirheitä ei voi hyväksyä nelinkertaiselta maailmanmestarilta, lyttää entinen F1-kuljettaja Jolyon Palmer.

Vettelin taistelu Mercedes-tallin Lewis Hamiltonia vastaan viikko sitten Bahrainissa päättyi saksalaiskuskin noloon pyörähdykseen. Ajovirheet värittivät Vettelin tappioon päättynyttä mestaruustaistelua myös viime kaudella, mikä Palmerin mielestä antaa aiheen epäillä saksalaiskuskin kykyä sietää paineita.

- Vettelin spinnaus Bahrainissa oli amatöörimäinen. Se oli erilainen verrattuna viime kauden kolmeen pyörähdykseen, koska tämä tapahtui mutkan ulostulossa, mutta syy siihen näyttäisi olevan sama - paniikki taistelun tiimellyksessä, Palmer kritisoi saksalaiskuskia BBC:n kolumnissaan.

- Olosuhteet olivat vaikeat. Kova tuuli tekee tuhojaan F1-auton balanssille. Bahrainissa aavikkotuuli voi myös puhaltaa hiekkaa radalle, joten ongelmia on vaihtelevan downforcen lisäksi myös auton pidossa. Tämä on kuitenkin heikko selitys noin yksinkertaiselle pyörähdykselle.

- Jos joukon häntäpäässä tulokaskuljettaja olisi pyörähtänyt samaan tapaan kuin Vettel, niin hänelle olisi naureskeltu kisan jälkeen. Nelinkertaiselta maailmanmestarilta sellaista ei kuitenkaan voisi edes kuvitella, Palmer sivalsi.

Palmer epäileekin vahvasti Vettelin mahdollisuuksia menestyä kauden mestaruusjahdissa.

- Virheitä tapahtuu, mutta tämä on nyt Vettelin neljäs pyörähdys viimeisen kymmenen kisan aikana. Tällaista trendiä ei selvästikään voi hyväksyä mestaruustaisteluun osallistuvalta kuljettajalta, Palmer kiteytti.



Lue myös:

    Uusimmat