Mika Häkkiseltä näkemys Lewis Hamiltonin virheeseen – toinen F1-mestari nosti esiin uuden näkökulman

Mercedes-tähti Lewis Hamiltonin tekemä virhe on puhuttanut viime viikonlopun Azerbaidzhanin GP:n jälkeen. 

Hamilton menetti saumat huippusijaan, kun hän vahingossa kosketti ratissaan olevaa jarrubalanssia säätävää nappia uusintalähdössä kisan loppuhetkillä. Brittimestari oli kipuamassa jo keulaan ohi Red Bullin Sergio Perezin, mutta ajoi avausmutkan pahasti pitkäksi renkaat sauhuten.  

Hamiltonilla oli mahdollisuus nousta takaisin MM-sarjan kärkeen Red Bullin Max Verstappenin keskeyttyä aiemmin rengasrikkoon

– Uusintalähdössä Lewisilta nähtiin harvinainen virhe, mutta se vain osoittaa, miten kovasti hän yritti paikata suorituskyvyn puutteita, Mika Häkkinen arvioi Unibetin kolumnissaan

– Neljässä ensimmäisessä kilpailussa Mercedes puolustautui hyvin Red Bullia vastaan, mutta tallilla on ollut vaikeaa Monacon ja Bakun väliaikaisilla katuradoilla, joilla pito on alhainen. Talli toivoo erilaista lopputulosta Ranskasta kahden viikon kuluttua, koska näkemämme perusteella Max, Sergio ja Red Bull ovat erittäin vahvassa iskussa, kaksinkertainen maailmanmestari jatkaa. 

Vuonna 1996 MM-tittelin pokannut Damon Hill uskoo puolestaan Perezilla olleen iso rooli Hamiltonin virheessä. 

– Perez teki fantastista työtä. Uusintalähdössä hän todella säikäytti Lewisin aggressiivisuudellaan. Uskon, että Lewis oli todella yllättynyt tästä, Hill totesi F1 Nation -podcastissa.

– On helppo kuvitella, että Hamilton osui nappiin reagoidessaan nopeasti. On selvää, että tilanteessa kävi niin. Hän yritti kovasti ja jarrut eivät toimineet. 

Verstappen säilytti MM-johtonsa neljän pisteen erolla Hamiltoniin. Kausi jatkuu ensi viikolla Ranskassa. 

Lue myös:

    Uusimmat