Kimi Räikkönen muisteli F1-sarjan isoa mullistusta, Ferrari-paluu latistui pahasti – "Kaukana siitä, missä niiden olisi pitänyt olla"

F1-sarjassa käytetyt V6-turbohybridiautot tuntuvat nykyään melko samoilta kuin V8-ajan vastaavat, arvioi Alfa Romeon suomalaiskuski Kimi Räikkönen

Räikkönen, 39, on kokenut urallaan useita eri aikakausia F1-sarjassa. Viimeisin merkittävin muutos nähtiin kaudella 2014, kun V8-moottorit korvattiin V6-hybridimoottoreilla, joilla kilpaillaan nyt kuudetta kautta. 

– Kaikki oli silloin uutta, ja kaikki tietysti myös toimii silloin eri tavalla. Lisäksi nykyautot ovat erittäin monimutkaisia, Räikkönen kommentoi racefans.netin mukaan

Räikköselle V6-ajan alku oli tuskallinen. Juuri Ferrarille palannut suomalaistähti oli MM-sarjassa 12:s, ja tallitoveri Fernando Alonsokin oli vasta kuudes. 

–  Mielestäni olimme ainakin Ferrarilla kaukana siitä, mihin jäimme edellisenä vuonna. Autot olivat melko huonoja monella osa-alueella. Kaukana siitä, missä niiden olisi pitänyt olla, Räikkönen muistelee. 

– Ajaminen oli melko vaikeata verrattuna 2013 kauteen, sillä aiemmat säännöt olivat olleet voimassa vuosikaudet ja niitä osattiin hyödyntää täydellisesti. 

Tuon jälkeen kehitysaskeleet ovat olleet merkittäviä. 

– Kun (V6-)autolla ajaa nykyään, muistini mukaan eroa vanhempiin autoihin ei ole. Kaikki toimii hienosti, ainakin suurimman osan ajasta. Siinä mielessä ajaminen ei ole enää erilaista. 

– Ääni on tietysti erilainen, mutta ajaminen ei ole enää jotain täysin erilaista, Räikkönen summaa. 

Seuraavan kerran F1-sääntöihin on tulossa merkittäviä muutoksia kaudelle 2021. 

Kaikki F1-viikonloput suorina lähetyksinä osoitteessa cmore.fi


Lue myös:

    Uusimmat