F1-mestari Villeneuve teilasi syöksykierteessä kärvistelevän Vettelin – Häkkinen eri mieltä

Jacques Villeneuve on kommentoinut Ferrari-kuski Sebastian Vettelin tekemiä erheitä värikkääseen tapaansa. Mika Häkkinen on kanadalaisen kanssa eri linjoilla Vettelin suorituksista Japanissa. 

Pääkuvan videolla Vettelin ja Max Verstappenin yhteenotto Japanin GP:ssä.

Vettel on käytännössä hävinnyt taistelun MM-tittelistä, sillä Mercedeksen Lewis Hamilton kasvatti johtonsa 67 pisteeseen Suzukassa viikonloppuna. Ferrari-kuski on ajanut varjojen mailla kauden toisella puolikkaalla, kun Hamilton on kulkenut lähes voitosta voittoon.

Nyt kautta on jäljellä enää neljä kisaa. Villeneuven mukaan Vettelin kolarointi Max Verstappenin kanssa kuvasti saksalaistähden epätoivoa.

– Hän oli liian kaukana ohitusyrityksessä. Max ei voinut vain antaa hänelle tietä. Vettelin yritys ei ollut likainen, mutta se oli liian riskialtis, Villeneuve kommentoi Sky Italialle.

– Hän voisi kirjoittaa kirjan tästä kaudesta ja nimetä sen "Kuinka hävitä maailmanmestaruus". Suurin ero hänen ja Hamiltonin välillä tällä kaudella on ollut se, että Lewis käy tilanteen läpi ennen aggressiivista hyökkäystä. Suzukassa nähtiin, että Vettel on hyväksynyt sen, ettei voi voittaa, vuoden 1997 maailmanmestari jatkoi.

Video: Vettel syytti Verstappenia kolarista. Juttu jatkuu alla.

Mika Häkkinen, joka juhli mestaruuksia vuosina 1998-1999, oli sitä mieltä, että Vettelin piti ottaa riski.

– Hänen piti tuossa tilanteessa tehdä kaikkensa parhaan mahdollisen tuloksen eteen. Hän tiesi, kuinka paljon vahvempi Mercedes oli. Hän ei voita mitään ilman täyttä hyökkäystä. Hän riskeerasi paljon, mutta se on osa formula ykkösiä, Häkkinen summasi saksalaiselle Bildille.

F1-kausi jatkuu ensi viikolla Yhdysvaltojen Austinissa.

Lue myös:

    Uusimmat