Ex-kuski epäileväinen klassikkoradan paluusta F1-kalenteriin: "Tarvitsisi täyden remontin"

Hollannin GP:n paluu F1-sarjan kisakalenteriin Zandvoortin radalla on vielä monen mutkan takana, katsoo entinen formulakuljettaja Timo Glock.

Pääkuvan videolla F1:n kuumimmat puheenaiheet edellisen kisan jälkeen.

MAINOS

F1-kauden päättävä Abu Dhabin GP viikonloppuna C Morella!

Perjantai: Harjoitukset klo 10.55 ja 14.55.
Lauantai: Harjoitukset klo 11.55, aika-ajo klo 14.55
Sunnuntai: Abu Dhabin GP klo 15.00, ennakkotunnelmat klo 13.30!

C Moren sivulle pääset tästä

Red Bull -kuljettaja Max Verstappenin menestys sarjassa on nostattanut Hollannissa formulakuumetta. Samalla maan paluu kuninkuusluokan kisakalenteriin on nostettu pöydälle.

Formula ykköset kilpailivat viimeksi Hollannissa kaudella 1985, jolloin kisa ajettiin Zandvoortin radalla. Klassikkostatusta nauttiva rata on nimetty potentiaaliseksi ehdokkaasi isännöimään kisaa, mikäli Hollanti lunastaa jälleen paikkansa sarjan kalenterissa.

Kansainvälisen autoliiton FIA:n kilpailujohtaja Charlie Whiting vieraili Zandvoortissa syyskuussa. Hän katsoi radan vaativan nykyformuloita varten vain pieniä muutoksia, jotta turvallisuusnäkökohdat täyttyisivät.

Glock suhtautuu Zandvoortin paluumahdollisuuksiin kuitenkin epäillen. Viimeksi tällä kaudella BMW:n DTM-auton ohjaimissa Zandvoortissa kisannut saksalaiskuski katsoo osakilpailun toteutumisen vaativan ensin merkittäviä investointeja radan infrastruktuuriin.

- Kyllä siellä voidaan ajaa F1-kisa. Ongelma on vain siinä, että rata tarvitsisi täyden remontin. Siellä täytyy olla turva-alueita, jonka lisäksi täytyy myös ottaa huomioon, miten ihmiset pääsevät kulkemaan radalle ja sieltä pois. Se täytyy tehdä täysin uusiksi, Glock kommentoi motorsport.comille.

- Olisi kuitenkin hienoa nähdä kisa siellä, erityisesti Max Verstappenin vuoksi. Yleisö menisi aivan sekaisin. Kun huomioi kisaan saapuvat fanit, niin infrastruktuuriin täytyisi tehdä massiivisia muutoksia. Ihmisten saaminen radalle ja sieltä pois on Zandvoortin suurin haaste, Glock jatkoi.

Lue myös:

    Uusimmat