Kovaa peliä F1-kulisseissa: Silverstone voi pudota kalenterista

Legendaarinen Silverstonen osakilpailu saattaa pudota formula ykkösten kisakalenterista pois, vihjaa F1-sarjan kaupallinen johtaja Sean Bratches.

Videolla Silverstonessa tänä vuonna kolmanneksi sijoittuneen Kimi Räikkösen kommentit kisan jälkeen.

MAINOS

F1 suorana C Morella – Brasilian GP viikonloppuna

Perjantai: Harjoitukset klo 14.55 ja 18.55.
Lauantai: Harjoitukset klo 15.55, aika-ajo klo 18.55
Sunnuntai: Brasilian GP klo 19.00, ennakkotunnelmat klo 17.30!

Kaikki F1-kauden ajojaksot suorina C Morella.

C Moren sivulle pääset tästä

Britannian GP tässäkin tapauksessa todennäköisesti säilyisi, mutta paikka saattaa muuttua pois Silverstonesta.

Nykyisen sopimuksen mukaisesti Silverstonessa ajetaan formula ykkösiä vielä ensi vuonna. Sen jälkeinen tulevaisuus on kuitenkin auki, eikä tiedossa ole, että Silverstonen kanssa olisi käyty uusia neuvotteluja.

Sean Bratchesilta kysyttiin, onko mahdollista, että Britannian tai Italian kaltainen historiallinen kisa siirtyisi katuradalle.

– Olemme 68-vuotias kokonaisuus ja kilvanajon luonne on dynaaminen. Silverstone oli (kaikkien aikojen) ensimmäinen GP, mutta emme ole kisanneet Silverstonessa kaikkina noina 68 vuonna, Bratches sanoi Motorsport.comin mukaan.

Aina F1-kalenterissa mukana ollutta Britannian GP:tä on kaasuteltu Silverstonen ohella Aintreen ja Brands Hatchin moottoriradoilla. Kisa on järjestetty pelkästään Silverstonessa vuodesta 1987 eteenpäin, mutta tätä ennen Silverstone vuorotteli kisapaikkana Brands Hatchin kanssa yli kahden vuosikymmenen ajan.

– Mikään ei ole ikuista tässä lajissa sen suhteen, missä me kisaamme. Arvostamme tiettyjä kilpailuja suuresti ja teemme voitavamme säilyttääksemme kilvanajon niissä paikoissa, mutta pyöritämme liiketoimintaa, Bratches sanoi.

Bratchesin mukaan F1 yrittää sovittaa yhteen fanien toiveita ja menestyksekästä bisnestä.

– Haluamme säilyttää perinteikkäät radat. Ne ovat erittäin tärkeitä formula ykkösille ja ne ovat erittäin tärkeitä faneille. Puhun Silverstonen, Span ja Monzan kaltaisista radoista, Bratches sanoi, mutta myönsi formula ykkösten etsivän myös uusia katuratoja.

F1-sarja vahvisti tänään keskiviikkona, että Vietnamin katurata tulee mukaan kuninkuusluokan kisakalenteriin vuonna 2020.

Lue myös:

    Uusimmat