F1

F1

Koko kausi suorana C Moressa

Katso lisää

Legendaarinen GP tippumassa pois F1-kalenterista – sarjan pomo myöntää: ”Vaikeaa on”

7:26
Videolla juttua viime vuoden Saksan GP:stä.

F1-sarja rantautuu tänä viikonloppuna Saksaan, Hockenheimin radalle. Kyseinen näyttämö on tullut tutuksi kuninkuusluokasta jo 1970-luvulta. Tuoreeltaan Hockenheim on vuorotellut Nürburgringin kanssa, mutta nyt Saksan GP on tipumassa kokonaan pois kalenterista.

MAINOS

Koko F1-kausi C Morella!

Saksan GP suorana 26.-28.7.
Pe: 1. harjoitukset klo 11.55,
2. harjoitukset klo 15.55
La: 3. harjoitukset klo 12.55, aika-ajot klo 15.55, ennakkotunnelmat klo 15.00
Su: Saksan GP klo 16.05, ennakkotunnelmat klo 15.00

Kaikki suorat ajolähetykset C More Maxilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa

Hockenheimin kisapomo Georg Seiler myönsi aiemmin tällä viikolla, että vuoden 2020 Saksan GP:n kohtalo näyttää huonolta.

Lisäpontta tähän tuli F1-sarjan toimitusjohtajan Chase Carey’n kommenteista.

– Vaikeaa on, Carey myönsi saksalaiselle Bild-lehdelle.

– Emme ole vielä julkaisseet ensi vuoden kalenteria, joten en halua sen enempää spekuloida sillä, että mitkä kisat siellä tulevat olemaan. Saksa on meille erittäin tärkeä markkina-alue, niin fanien osalta kuin sen suhteen, että mitä talleja ja kuljettajia on mukana MM-sarjassa. Yritämme tehdä kovasti töitä sen eteen, että voisimme tarjoa jotain faneille, Carey pyöritteli.

Saksan GP on ollut mukana F1-sarjassa käytännössä koko lajin olemassa olon ajan. 1950- ja 1960-luvulla kisa ajettiin vielä pitkälti täysin Nürburgringillä. Hockenheimissa ensimmäinen kisa järjestettiin vuonna 1970.

Aiemmin pitkistä suorista tutuksi tullut Hockenheim syrjäytti Nürburgringin Saksan GP:n isännöintipaikkana erityisesti 1980- ja 1990-luvulla. Hockenheim koki ison remontin vuonna 2002, jolloin se muutettiin nykyiseen muotoon. Samalla radasta tuli enemmän "nykyajan" formulapyhättö, hitaampien mutkien myötä.

F1-sarjan oikeudet omistava Liberty Media joutuu tekemään kovia päätöksiä, sillä ensi kaudella formuloiden kisamäärä pysyy samana. Tämä tietää sitä, että kaksi nykyistä kisaa joutuu tekemään tilaa Vietnamin ja Hollannin kilpailuille.

Vahva uskomus on se, että Saksan GP:n lisäksi myös Espanjan Barcelonan kisa jää pois kalenterista.

Tällä hetkellä yhteensä neljän kisan kohtalo on avoinna. Italian Monza ja Meksiko ovat kuitenkin värkkäämässä jatkosopimusta Liberty Median kanssa. 

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja