Ex-F1-kuski Mark Webber väittää: 2020 maailmanmestaruus kahden kauppa – ei sanaakaan Valtteri Bottaksesta

Entisen formulakuljettajan Mark Webberin mukaan tulevan F1-kauden maailmanmestaruus ratkotaan kahden kuljettajan välillä. Webber linjaa ulos muun muassa Mercedeksen suomalaiskuskin Valtteri Bottaksen.

F1-sarjaa jo pitkään hallinnut Mercedes lähtee taas isona suosikkina uuteen kauteen. Sen haastajat ovat tutut: Ferrari ja Red Bull.

Viime kaudella maailmanmestaruustaisto käytiin Mercedeksen Lewis Hamiltonin ja Valtteri Bottaksen välillä. Ratkaisuksi muodostui Hamiltonin keskikesän rutistus. Brittikuski vetäisi itselleen tarvittavan etumatkan, johon Bottas ei kyennyt enää vastaamaan.

Mutta käyvätkö Mercedes-kuljettajat myös tämän kauden mestaruustaiston?

Ei, jos on uskominen Webberiin.

– Todellisuudessa mestaruus ratkotaan (Max) Verstappenin ja Lewisin välillä, Webber sanoi Ziggo Sportille.

– En näe, että kukaan muu voisi olla todellinen uhkaaja. Ferrarista ei ole siihen. Eikä kukaan muu pysty haastamaan Lewisia kuin Max.

Pitkään Red Bullilla ajanut Webber näkee, että energiajuomayhtiön sponsoroima talli voi haastaa Mercedeksen. Webberiä epäilyttää kuitenkin yksi asia.

– Luotan kyllä Red Bulliin, heidän aerodynamiikkaansa ja siihen, miten he operoivat tallina. Ainoa kysymys on se, että miten Hondan moottorit pärjäävät Mercedestä vastaan? Webber pohtii.

– Mercedeksen moottorit ovat todennäköisesti, edelleen, vahvempia. Sen myötä he voivat ajaa isommilla siivillä ja sen myötä kuljettajien elämä helpottuu, Webber summaa.

Uusi F1-kausi käynnistyy heinäkuun ensimmäisenä viikonloppuna Itävallassa.

Lue myös:

    Uusimmat