David Coulthardilta kutkuttava ennustus uudesta F1-kaudesta – kaikki kuitenkin tiivistyy yhteen toteamukseen Max Verstappenista

7:23
Videolla juttua viime F1-kauden päätöskisasta.

Mika Häkkisen entinen tallikaveri David Coulthard uskoo, että uudella F1-kaudella nähdään entistä herkullisempia kärkitaisteluja.

Viime kaudella kuvio oli pitkään selvä: Red Bull ja Ferrari olivat karussa muilta. Pitkään F1:ä dominoinut Mercedes sai juonen päästä kiinni vaikean kevään jälkeen. Saksalaistalli nappasi kauden ensimmäisen ja ainoan voittonsa Brasiliasta, kun George Russell oli ykkönen.

Entäpä ensi vuonna? Nyt tallit pystyvät ensikertaa tekemään merkittäviä liikkeitä autoihinsa viime talven sääntömuutosten jäljiltä.

Entinen F1-kuski ja nykyinen kommentaattori David Coulthard uskoo, että Mercedes palaa kärkitaistoon mukaan.

– Uskon, että he ovat nyt lähempänä kärkeä, kyllä, Coulthard sanoi Motorsport.com:n hollantilaiselle sivustolle.

– Heillä on potentiaalinen auto ja he ovat jo pystyneet voittamaan sillä. Uskon, että voimme hyvinkin nähdä kolmen tallin väännön, kun Red Bullin lisäksi myös Mercedes ja Ferrari ovat mukana taistelussa. Se taas osoittaa sen, miten hyvin vuoden 2022 sääntöuudistukset onnistuivat, Coulthard kehaisee.

Red Bullin Max Verstappen oli viime kauden ylivertainen hallitsija. Verstappen otti peräti 15 kisavoittoa ja varmisti uransa toisen maailmanmestaruuden jo varhaisessa vaiheessa. Coulthard tiivistää koko voimasuhdekeskustelun napakkaan kommenttiin.

– Kyse ei ole pelkästään autosta, Coulthard täräyttää, viitaten Verstappeniin.

– Ei tarvitse kuin katsoa Maxia ja Sergio Pereziä ja verrata sitä, että mitä he saivat aikaan. Siinä on aikamoinen ero, ihan sama, että pitääkö Maxista vai ei, Coulthard lisää.

Uusi F1-kausi käynnistyy 5. maaliskuuta Bahrainissa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja