Mainos

Evli Pankki aikoo vähentää taas väkeään

Evli Pankissa viime vuonna toteutettu sisäinen fuusio, sähköisten pankkipalvelujen avaaminen ja kansainvälinen kilpailu vaikuttavat pankkiiriliikeen hallinnon supistuksiin.

Investointipankki Evli on aloittanut 10-60:tä ihmistä koskevat yt-neuvottelut, joiden seurauksena Helsingin toimipisteen työntekijöitä irtisanotaan, lomautetaan tai heidän työnsä muutetaan osa-aikaiseksi.

Tällä hetkellä Evli Pankin palveluksessa on noin 320 ihmistä. Pankkiiriliikkeen mukaan hallinnon supistukset mahdollistaa viime vuoden lopussa toteutettu sisäinen fuusio, jossa Evlin tytäryhtiöt Pankkiiriliike Evli-Optiot, Evli Varainhoito ja Evli Corporate Finance yhdistettiin emoyhtiöön.

Toimitusjohtaja Henrik Andersin sanoo, että vähennyksillä pyritään karsimaan päällekkäistoimintoja. Irtisanomiset eivät koske yhtiön varainhoitoa, varastoja ja Corporate Finance -toimintoja.

Myös sähköisten pankkipalvelujen avaaminen on mahdollistanut väen vähentämisen. Heinäkuun alussa Evli Pankki otti käyttöön sähköisinä palveluina korollisen pankkitilin sekä määräaikaistalletukset. Syksyllä palveluvalikoimaan lisätään lainat.

Supistuksiin vaikuttaa myös kansainvälisten kilpailijoiden tulo Suomen markkinoille, mikä yhdistyy pitkään heikkona jatkuneeseen markkinatilanteeseen.

-Osakemarkkinoiden kansainvälistyminen oli odotettavissa, mutta se ajoittui samaan aikaan kuin 26 kuukauden kurssilasku, joten se on pudottanut välitystulojamme odotettua enemmän, Andersin toteaa.

Helsingin lisäksi Evli Pankilla on toimipisteet Tukholmassa, Kööpenhaminassa, Luxemburgissa ja New Yorkissa. Andersinin mukaan muualla kehitys on hyvää, ja esimerkiksi Tukholman toimipiste kasvaa.

Viime vuoden lokakuussa Evli vähensi väkeään jo 50:llä, joista 31 irtisanottiin. Samalla yhtiö kertoi lakkauttavansa San Franciscon toimipisteen.

(MTV3-STT)

(Talousuutiset 16.07.2002).

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.