Evira löysi rikkeitä joka neljänneltä tilalta

Oikeutta eläimille -yhdistys julkaisi muutama viikko sitten satakunta videota, joissa sen mukaan näkyi eläinsuojelurikoksia.

Eläinsuojeluviranomaiset ovat tarkastaneet lähes kaikki suomalaistilat, joilla aktivistien mukaan kohdellaan eläimiä väärin. Tiloja tarkastettiin 65, rikkeitä löytyi joka neljänneltä tilalta.

Välittömiä toimia vaativia laiminlyöntejä tai vakavia eläinsuojelurikkeitä ei kuitenkaan havaittu. Yksi tila tarkastetaan myöhemmin tällä viikolla.

Eläinsuojeluviranomaiset tarkastivat tilat Oikeutta Eläimille -yhdistyksen antaman listan perusteella. Tarkastusjärjestyksen päättivät läänineläinlääkärit.

Rikkeitä paljastui vajaassa kolmanneksessa sikatiloista. Niiden ilmanvaihdossa oli ongelmia, sioilta puuttui virikkeitä ja sikaloissa oli likaisuutta ja karsinoiden ylitäyttöä.

Kolmanneksessa kanaloista puuttui kynsien hiomalaite. Broileritiloilta viranomaiset eivät löytäneet huomautettavaa.

- Testit ovat hyvin tarkkoja, eikä millään tiloista havaittu vakavia eläinsuojelullisia ongelmia. Kokonaisprosenttilukua nostaa kanaloiden kynsien hiontalaitteiden puuttuminen. Rikkeet ovat pieniä ja helposti korjattavissa, vakuuttaa Elintarviketurvallisuusvirasto Eviran pääjohtaja Jaana Husu-Kallio.

Tiloille on annettu määräaika rikkeiden korjaamiseen. Tämän jälkeen ne tarkastetaan uudelleen.

Suomalaisten eläinsuojeluviranomaisten tarkastustulokset vahvistavat viime vuosina tehtyjen EU-eläinsuojelutarkastusten tuloksia.

Eläinoikeusyhdistys julkaisi kuun alussa internetissä satakunta videota eläinten huonosta kohtelusta. Paljon keskustelua herättäneet videot on yhdistyksen mukaan kuvattu suomalaistiloilla.

(MTV3-STT)

Lue myös:

    Uusimmat