Mainos

Evira kylvää taas raivotautirokotteita kaakkoisrajalle

Rokotesyöteillä pyritään estämään metsäraivotaudin leviäminen Suomeen jatkossakin. Raivotautitapauksia ei ole Suomessa havaittu 15 vuoteen.

Elintarviketurvallisuusvirasto Evira levittää toukokuun alkupäivinä kaikkiaan 80 000 raivotautirokotesyöttiä kaakkoisrajalle. Lentolevitykset aloitettiin tänään, Evira ilmoittaa.

Rokotesyöteillä pyritään estämään metsäraivotaudin leviäminen Suomeen jatkossakin. Rokotuskampanjan teho on tähän asti osoittautunut hyväksi. Raivotautitapauksia ei ole Suomessa havaittu 15 vuoteen supikoirissa, ketuissa eikä koirissa.

Syötit levitetään Virolahdelta Tohmajärvelle sekä etelärannikkoa pitkin Pyhtäälle asti, noin 20-30 kilometriä leveälle vyöhykkeelle. Rokotesyötit ovat noin 4x4 sentin kokoisia, noin 20 gramman painoisia kuutioita. Ne sisältävät heikennettyjä raivotautiviruksia, jotka ovat eläimille vaarattomia.

Syötteihin ei pidä koskea, jos niitä maastosta löytyy. Jos kuitenkin saa rokotetta suun ja silmien limakalvoille tai avohaavoihin, pitää likaantuneet kohdat pestä. Lisäksi on syytä kääntyä varmuuden vuoksi terveyskeskuksen puoleen.

Jos taas luonnossa kohtaa omituisesti käyttäytyvän supikoiran, ketun tai muun petoeläimen, tulisi siitä ilmoittaa virkaeläinlääkärille, esimerkiksi kunnan- tai läänineläinlääkärille. Tämä puolestaan toimittaa lopetetun tai kuolleen eläimen Eviran tutkittavaksi.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.