Tästä tekstiviestistä alkoi nyrkkeilyn satutarina – Mira Potkoselle taipuneen ottelijan ujo kysymys vaihtui muutamassa vuodessa viideksi MM-vyöksi

8:40
Eva Wahlström kommentoi tappiotaan Katie Taylorille joulukuussa 2018.

Nyrkkeilypromoottori Eddie Hearn on huomioinut Katie Taylorin nousun huippuamatööristä ammattilaisnyrkkeilyn supertähdeksi tunteikkaalla tavalla sosiaalisessa mediassa. 

Irlantilainen Taylor, 34, otteli häikäisevän amatööriuran, jonka aikana hän voitti muun muassa olympiakullan ja viisi maailmanmestaruutta. Rion olympiakisat vuonna 2016 päättyivät kuitenkin pettymykseen, kun Suomen Mira Potkonen kukisti suursuosikin puolivälierässä. 

Pian tuon jälkeen Taylor suuntasi huomionsa ammattilaiskehiin. Hän tarvitsi sitä varten promoottorin.

Yhteistyökumppaniksi tuli Eddie Hearn, 41, joka oli jo tuossa vaiheessa iso tekijä muun muassa raskaan sarjan tähden Anthony Joshuan takana. 

Hearn on julkaissut sosiaalisessa mediassa Taylorin hänelle syksyllä 2016 lähettämän viestin, josta kaksikon yhteistyö alkoi. 

– Toivon, ettet pahastu, kun otan yhteyttä näin yllättäen. Olen viime kuukaudet vakavasti harkinnut siirtymistä ammattilaiseksi. Uskon, että voisin saavuttaa naisten ammattilaisnyrkkeilyssä saman kuin amatöörinä: tuoda sen esille ja luoda vakavaa kiinnostusta sitä kohtaan. Olen jo kansainvälisesti tunnettu ja minulla on hieno fanipohja. Ammattilaistoiminta on tietysti mahdotonta ilman hyvää promoottoria, joten olisitko kiinnostunut keskustelemaan tästä enemmän? Arvostan tätä, Taylor tiedusteli kohteliaasti. 

Hearn vastasi olevansa kiinnostunut – ja loppu onkin historiaa. 

Tähän Hearn viittaa myös julkaisunsa toisella kuvalla (yllä), jossa Taylor seisoo voittajana viiden maailmanmestaruusvyönsä kanssa. Taylor on WBA:n, IBF:n, WBO:n ja WBC:n ja Ring-lehden mestari. 

– Uskomatonta nähdä, kuinka pitkälle olemme päässeet. Olen todella kiitollinen. Mutta edessä on vielä lisää töitä! Taylor vastasi Hearnin päivitykseen. 

Kevytsarjassa otteleva Taylor on iskenyt ammattilaisena 16 voittoa ilman tappioita. Irlantilainen kukisti myös Eva Wahlströmin joulukuussa 2018.  

Taylor kohtaa seuraavaksi Miriam Gutierrezin MM-ottelussa 14. marraskuuta. 

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja