Eva Wahlström vahvistaa: ura on ohi – "Juhlista pitää lähteä, kun ne ovat parhaimmillaan"

1:08
Uutiset Eva Wahlströmin uran päättymisestä levisivät jo alkuviikolla.

Eva Wahlström vahvisti sunnuntaina odotetun uutisen: hänen uransa ammattinyrkkeilijänä on virallisesti ohi.

Wahlström kertoi uransa päättymisestä sosiaalisessa mediassa. Lisäksi Helsingin Sanomat julkaisi sunnuntaina Wahlströmin pitkän kirjoituksen Nyrkkeilijän testamentti, jossa Wahlström valottaa paitsi lopettamispäätöksensä taustoja myös sitä, miten ja miksi hänestä alun perinkään tuli nyrkkeilijä.

– Vanhempani ovat opettaneet minulle, että juhlista pitää lähteä silloin, kun ne ovat parhaimmillaan – silloin jää hyvät muistot eikä seuraava päivä mene piloille, Wahlström kirjoittaa.

– Minusta tuntuu, että kun lopetan nyrkkeilemisen nyt, kun olen vielä huipulla ja huippukunnossa ja rakastan yhä lajia, nyrkkeilystä jää talteen hyvät muistot. Ja seuraava päivä – tulevaisuuteni – on onnellinen.

Wahlström, 39, aloitti ammattilaisuransa vuonna 2010 ja saavutti kymmenen vuoden aikana suomalaisittain täysin poikkeuksellista menestystä.

Vuonna 2012 Wahlströmistä tuli ensimmäinen Euroopan mestaruuden voittanut suomalaisnainen, ja vuonna 2015 hänet kruunattiin WBC-liiton ylemmän höyhensarjan maailmanmestariksi – titteli, jota Wahlström hallitsi aina helmikuuhun 2020 saakka.

Uran viimeiseksi otteluksi jäi tappio britti-iskijä Terri Harperille 8. helmikuuta Sheffieldissä. Wahlström hävisi myös joulukuussa 2018 käydyn ottelun naisnyrkkeilyn supertähteä Katie Tayloria vastaan, mutta tuo ottelu käytiin yhtä painoluokkaa ylempänä. Kyseessä oli kuitenkin yksi Wahlströmin uran kohokohdista, sillä se käytiin New Yorkin legendaarisessa urheilupyhätössä, Madison Square Gardenissa.

Kaikkiaan Wahlström otteli ammattilaisena 27 kertaa. Voittoja tuli 23, ja kaksi ottelua päättyi ratkaisemattomaan.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja