Eva Wahlströmin vastustajasta on kehittymässä tulevaisuuden huippunimi – ”Taitava, rohkea ja hyväkuntoinen likka”

Eva Wahlström kovilla uuden valmentajan kanssa:"Rajoja on venytetty" 4:40

Kazakstanilainen Firuza Sharipova kohtaa Eva Wahlströmin ylemmän höyhensarjan MM-titteliottelussa joulukuussa Pietarin Sibur Areenalla joulukuussa.

Wahlströmin vastustaja Sharipova on lyhyestä ammattilaisurastaan huolimatta IBO-liiton maailmanmestari. Hän aloitti ammattilaisuransa vuonna 2016 häviten debyyttinsä amatöörinä monta arvokisavoittoa kerännelle Sofia Ochigavalle.

Tämän jälkeen, hän on voittanut jopa yhdeksän ottelua putkeen. Tarazissa syntynyt nyrkkeilijä otti selvät pistevoitot entisestä WBF-liiton höyhensarjan maailmanmestarista Milena Kolevasta ja Euroopan nyrkkeilyliiton EBU:n entisestä ylemmän höyhensarjan euroopanmestarista Gjemilla Gontarukista.

– On tosi tosi, rohkea, kova, hyväkuntoinen ja semmoinen suloinen likka. Mitä mä näin, kun kävin katsomassa hänen otteluaan syyskuussa, niin tuli tosi hyvä mieli ja fiilis, Wahlström toteaa.

Tällä hetkellä WBC-liiton maailmanmestari Wahlström ei sanojensa mukaan jaksa hermostua tulevasta vastustajastaan. Loviisalainen näkee kilpasisaruksessaan yhteyksiä häneen itseensä.

– Mä taisin todeta äidilleni, että se on samanlainen kuin minä, mutta paljon nuorempi. Tiedän tarkkaan, millä aseilla Firuza lyödään. Onnistuessani olen nykyään aika vaarallinen, Wahlström sanoo.

Wahlström tietää myös taktisesti, miten Sharipovaa tulee horjuttaa.

– Hän on tosi hyvä suoranyrkkeilijä. Lähietäisyydeltä ja pidemmissä iskujenvaihdossa sen puolustuksen ja suojauksen saa kyllä murrettua. Ne ovat ne tilanteet, joihin aikaisemmin olen välttänyt menemästä, ja nyt niihin on taas pyrittävä, Wahlström summaa.

Kamppailu otellaan 22. joulukuuta kello 19:00.

Lue myös:

    Uusimmat