Eva Wahlström ottelee ensimmäisen ottelunsa ammattilaisuralallaan Suomen ulkopuolella – "Uudesta asiasta ei ole kysymys"

Eva Wahlström kovilla uuden valmentajan kanssa:"Rajoja on venytetty" 4:40

Nyrkkeilijä Eva Wahlström puolustaa WBC-liiton ylemmän höyhensarjan MM-titteliään kazakstanilaista Firuza Sharipovaa vastaan Venäjällä joulun alla.

38-vuotias Wahlströmin ammattilaisrekordi on upea. Loviisalainen on ottanut 22 voittoa 23 ammattilaisottelustaan. Tulevassa tittelikamppailussa Wahlström saa vastaansa kaksi vuotta sitten ammattilaisuransa aloittaneen Sharipovan.

– Firuza on tosi hyvä suoranyrkkeilijä ja fyysisesti vahva sellainen. Lähietäisyydeltä ja pidemmissä iskujenvaihdoissa sen suojauksen ja puolustuksen saa kyllä murrettua, Wahlström kertoo.

Pitkästä ammattilaisurastaan huolimatta Wahlström ottelee ensimmäistä kertaa ulkomaan kehässä. Kamppailu otellaan Pietarissa. Wahlström pitää naapurivaltiossa ottelemista mieluisena.

– Olen innoissani päästessäni ottelemaan pitkästä aikaa vieraissa. Amatööriaikana tällainen oli arkipäivää. Venäjälläkin osallistuin useampaan turnaukseen ja MM-kisoihin. Siinä mielessä uudesta asiasta ei ole kysymys, Wahlström sanoo.

24-vuotias Sharipova on maailmanmestari IBO-liitossa. Näin kamppailun voittaja nappaa itselleen, sekä IBO:n että WBC-liiton mestaruusvyöt.

Mestaruudesta otellaan 22. joulukuuta Pietarin Sibur Areenalla.

Lue myös:

    Uusimmat