Mainos

EVA: Lakko kohdistuu suomalaiseen palkansaajaan

Elinkeinoelämän Valtuuskunnan (EVA) toimitusjohtaja Sixten Korkman ei pidä ahtaajien lakkoa moraalisesti hyväksyttävänä.

- Tätä ei voi moraalisesti pitää hyväksyttävänä. Kun talous on itsenäisen ajan historian kannalta ainutlaatuisen syvässä montussa, niin juuri kun vienti osoittaa jotain pieniä orastamisen merkkejä, niin sitten pitää sekin lopettaa ja kaivaa maata syvemmälle. Työttömyys on korkea ja nousussa ja muilla aloillahan malttia on nyt osoitettu, Korkman toteaa MTV:n Huomenta Suomen puhelinhaastattelussa.

Satamalakon vaikutukset kohdistuvat Korkmanin mukaan suomalaisiin palkansaajiin. Hänen mielestään lakko on suora kehotus vientiyrityksille siirtää tuotanto ja työpaikkoja muualle sellaisiin maihin, joissa voidaan turvata toimitukset asiakkaiden luottamuksen ylläpitämiseksi.

- Pelkään, että tämä viesti näissä oloissa saattaa mennä perille, koska monet suomalaiset vientiyritykset miettivät nyt missä tuo orastava elpyminen johtaa tuotannon kasvattamiseen.

Huomenta Suomessa vieraillut Palkansaajien tutkimuslaitoksen johtaja Jaakko Kianderin mukaan olisi puolestaan erikoista, jos kaikki lakot, joilla on taloudellista merkitystä, kiellettäisiin.

- Silloinhan myös neuvotteluvoima lähtisi kokonaan pois työntekijäpuolelta, Kiander toteaa.

Haastateltavina johtaja Jaakko Kiander ja toimitusjohtaja Sixten Korkman (Huomenta Suomi 4.3.2010)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.