Euroviisuista diskatun Joost Kleinin poliisitutkinta siirtyi syyttäjälle – artistilta suora viesti laulukilpailulle

Näin erikoisesti Alankomaiden viisuedustaja käyttäytyi lehdistötilaisuudessa 0:22
Video: Joost Kleinin käytös Euroviisujen lehdistötilaisuudessa herätti huomiota

Joost Kleinin asianajaja kertoo poliisitutkinnan tämänhetkisestä tilanteesta uutistoimisto TT:lle.

Alankomaiden euroviisuedustajaJoost Klein, 26, diskattiin Ruotsin Malmössä kamppaillusta euroviisufinaalista vain tunteja ennen lähetyksen alkua, kun tuotantotiimiin kuuluva nainen teki valituksen Kleinin käytöksestä tämän semifinaaliesiintymisen jälkeen. Valituksesta aloitettiin poliisitutkinta laittomasta uhkauksesta. 

Kleinin asianajaja Jan-Åke Fält kommentoi nyttemmin tilannetta uutistoimisto TT:lle. Asianajajan käsityksen mukaan Kleinillä ja kilpailun johdolla oli ollut kyseiseen hetkeen liittyen jonkinlainen sopimus.

Se oli herkkä tilanne, jossa häntä ei kuvattaisi, kun hän lähtee lavalta. Hänen tiiminsä oli määrä olla ottamassa hänet vastaan, mutta paikalla oli valokuvaaja. Hän pyysi valokuvaajaa lopettamaan kuvaamisen, asianajaja kertoi.

– Sitten hän työnsi kameraa siirtääkseen sen pois. Hän kieltää uhanneensa henkilöä. 

Tapaus on nyttemmin siirtynyt syyttäjä Fredrik Jönssonille Malmön syyttäjälaitokselle. Asianajajan mukaan Klein ja tämän puolustus haluavat, että Alankomaissa kuullaan asiaan liittyen useampia ihmisiä. Toiveen toteutuminen on syyttäjän harkinnan alla.

Tämän jälkeen on määrä päättää, tullaanko asiasta nostamaan syytettä. 

Aftonbladet uutisoi aiemmin, että sen lähteiden mukaan Klein tunnusti laittoman uhkauksen kuulusteluissa.

Klein esiintyi maanantaina Kanandan Vancouverissa. VG:n mukaan artisti kertoi keikkansa aikana yleisölle hyvin suoran mielipiteensä laulukilpailusta, josta hänet diskattiin. 

– V*tut Euroviisuista! hän huusi lavalla. 

Lähteet: Expressen, VG

Lue myös:

    Uusimmat