Mainos

Eurotunnelin ympärillä vellova siirtolaisongelma vaati taas yhden kuolonuhrin

Ainakin 1500 maahanpyrkijää yritti jälleen yön aikana päästä Eurotunnelin terminaaliin Calais'n kaupungissa Ranskassa, kertoo poliisilähde uutistoimisto AFP:lle.

Eurotunnel-yhtiön edustajan mukaan alueelta on löydetty aamulla yhden ihmisen ruumis. Poliisilähteen mukaan arviolta 25-30-vuotias sudanilainen mies kuoli jäätyään rekan alle.

Uusin yritys tapahtui vain tunteja sen jälkeen, kun noin 2000 maahanpyrkijää oli yrittänyt tulla Eurotunnelin terminaaliin tarkoituksenaan päästä Britanniaan myöhään eilen. Poliisin mukaan alueella on edelleen 500-1000 siirtolaista.

Tämän kuun alussa Calais'ssa oli majoittuneena noin 3000 maahanpyrkijää, jotka yrittävät päästä Britanniaan. Suurin osa heistä on tullut Etiopiasta, Eritreasta, Sudanista tai Afganistanista.

Valvontaa Calais'n satama-alueella lisättiin kesäkuun puolivälissä, minkä jälkeen maahanpyrkijät ovat yrittäneet päästä Britanniaan tunnelin kautta. Aikaisemmin he matkustivat jäniksinä kuorma-autoissa, joita lautat kuljettavat Englannin kanaalin yli.

Kesäkuun alusta lähtien kahdeksan maahanpyrkijää on kuollut yritettyään päästä tunneliin. Kuolleiden lukumäärä nousi nyt yhdeksään. 

Britannian pääministeri David Cameron sanoi tänään Calais'n tilanteen olevan erittäin huolestuttava. Cameronin mukaan Britannia tekee kaikkensa, jotta vastaavilta tilanteilta vältyttäisiin, ja maa on valmis esimerkiksi rakentamaan aidan alueen ympärille.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.