Mainos

Europarlamentin matkakorvauksia ei muutettu

Europarlamentaarikkojen ylisuuret matkakorvaukset säilyvät toistaiseksi ennallaan. Kaikki ehdotukset vain todellisten matkakulujen korvaamisesta kaatuivat parlamentin budjettiäänestyksissä Strasbourgissa.

Ratkaisevana pidettyä muutosehdotusta kannatti parlamentin äänestyksessä 224 edustajaa, kun vaadittuun määräenemmistöön olisi tarvittu 314 puoltajaa. Vastaan äänesti 75 ja tyhjää äänestäneitä oli 218.

Pääosa parlamentin suomalaisjäsenistä oli nopean ja todellisiin kuluihin perustuvan uudistuksen kannalla. Parlamentin konservatiiviryhmän enemmistö halusi sitoa matkakorvausten uudistamisen parlamentaarikkojen palkkaremonttiin.
Korvausuudistuksen valmistelu jatkuu nyt parlamentin puhemiehistön kaavailemalta pohjalta, jossa nykyistä "könttäkorvausta" pienennettäisiin hieman.

Uusi korvaus perustuisi liikemiesluokan matkalipun hintaan ja uuteen etäisyyskorvaukseen. Tämä korvaus olisi useimmille suomalaisedustajille 2000-2400 markkaa jokaiselta edestakaiselta Brysselin tai Strasbourgin matkalta.

Paasio kaipaa edelleen remonttia

Parlamentin kvestorina korvausremonttia työstämään joutuva Pertti Paasio sanoi, että puhemiehistön korvausmallissa on edelleen monia selvittämistä kaipaavia asioita. Paasion mukaan muutoksen aikataulua on mahdotonta tässä vaiheessa ennakoida.
EU:n parlamentti saa pian uuden tilaisuuden tarttua matka- ja kulukorvauksiin, kun se joulukuun alussa ottaa kantaa omaan palkkauudistukseensa. (Reuter-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.