Mainos

Europarlamentaarikko suitsii ruoan poisheittämistä: "Makuaistin on korvannut kuudes aisti"

Huomenta Suomessa vieraana ollut europarlamentaarikko Sirpa Pietikäinen (kok) haluaa puuttua Suomessa syntyvään ruokahävikkiin.

Pietikäisen mukaan tuotamme jo liikaa ruokaa, ja syömäkelpoista ruokaa päätyy jätteeksi valtavia määriä. Tämä on paitsi tehotonta, niin myös hyvin haitallista ympäristölle, hän jatkaa.

– Ruoka on yksi osa-alue, johon voimme itse parhaiten vaikuttaa. Omilla valinnoillamme saisimme paljon kasvihuonepäästöjä alennettua.

Pietikäinen otti esimerkiksi suomalaisen ruisleivän, joka säilyy hänen mukaansa jopa viikon tai kaksi pakettiin merkityn parasta ennen -päivämäärän jälkeen

– Tunnen ihmisiä, jotka heittävät leivän pois heti parasta ennen -päivämäärän jälkeen. Itse syön vielä sen päivämäärän jälkeen, ruisleipähän vain paranee sitä mukaan, mitä vanhempaa se on!

Pietikäisen mukaan Suomeen on jäänyt tavaksi tiukka tarkkuus elintarviketurvallisuudessa, kun vuosikymmeniä sitten ruokamyrkytykset olivat paljon yleisempiä ja jopa vaarallisia heikkokuntoisille ihmisille. Nykyään ollaan kuitenkin menty jo turhan tarkan puolelle

– Nyt on mennyt vähän överiksi tämä turvallisuuden vaatiminen. Meillä on nykyään ruoan suhteen kuudes aisti: päivämäärän katsominen. Tämä on korvannut sen, että maistaisimme ja katsoisimme itse ruokatuotetta. Meidän pitäisi luottaa enemmän omaan makuaistiimme, joka kertoo ruoan kunnollisuudesta.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.