Mainos

Eurooppalaisia elämyksiä Kainuun Jazzkeväässä

Eurooppalaisuus on teemana toukokuun lopulla järjestettävässä Kainuun Jazzkeväässä. Suurta nimeä Amerikan mantereelta ei ole tarjolla, vaan järjestäjät uskovat eurooppalaisuuden voimaan. Tapahtuman ulkolaisia kärkinimiä ovat italialainen Carlo Actis Dato, tsekkiläinen pianisti Karel Ruzicka Quartteineen ja ruotsalainen Esbjörn Svensson Trio.

Eurooppalaisia tuulahduksia edustavat myös saarenmaalainen kitaristi Tiit Paulus ja unkarilainen mustalaisorkesteri. Viime vuodet Jazzkevään taiteellisena johtajana toiminut Heikki Sarmanto saapuu Kajaaniin tällä kertaa vain muusikon ominaisuudessa. 35-vuotisjuhlakonsertti Juhani Aaltosen kanssa on yksi tapahtuman kotimaisista kohokohdista. Mukana ovat myös The Poppoo ja Lenni-Kalle Taipale.

900 000 markan budjetilla järjestettävään tapahtumaan haetaan suurta yleisöä entistä keveämmällä ohjelmistolla. Jazzteltan vähemmän jazzimpaa suuntaa edustavat mm. Osmos Cosmos ja The Fools on the Hill. Tapahtuman pääjärjestäjänä toimii toista kertaa SuperJymy Oy yhdessä Kajaanin kaupungin ja Kainuun Jazzmusiikinystävät ry:n kanssa. Ohjelman on tänä vuonna rakentanut Jazzrytmit-lehden päätoimittaja Osmo "Osku" Rajala.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.