Mainos

Eurooppalaiset söisivät omia lääkkeitään

Tuoreen mielipidekyselyn mukaan lähes 90 prosenttia suomalaisistakin uskoo, että lääkkeiden ja muiden terveystuotteiden alkuperä vaikuttaa niiden laatuun.

Eurooppalaiset pelkäävät tuoreen tutkimuksen mukaan, että ravintoon ja terveyteen liittyvä tutkimus ja tuotanto vuotaa Euroopan ulkopuolelle.

EU on lääkkeiden ja monien muiden miljoonille eurooppalaisille elintärkeiden tuotteiden suhteen yhä enemmän riippuvainen muusta maailmasta. Huolestuttavimpana EU-kansalaiset pitäisivät lääketeollisuuden siirtymistä muihin maanosiin.

Enemmistö eurooppalaisista toivoo tiukkoja sääntöjä ja laatuvaatimuksia maahan tuotaville lääkkeille ja terveystuotteille. Myös merkintä alkuperämaasta halutaan pakkauksiin.

Public Advice International Foundationin TNS NIPOLLA teettämän mielipidetutkimuksen mukaan 89 prosenttia suomalaisista kuluttajista uskoo, että lääkkeiden ja muiden terveystuotteiden alkuperä vaikuttaa niiden laatuun.

Vain muutama prosentti eurooppalaisista pitää Aasiasta, Latinalaisesta Amerikasta tai Afrikasta tuotavia tuotteita eurooppalaisia parempina. Suurin osa vastaajista luottaa eurooppalaisiin tuotteisiin ja on myös valmis maksamaan niistä enemmän.

Tutkimukseen osallistui 1500 EU-kansalaista Suomesta, Ranskasta, Saksasta, Hollannista, Puolasta ja Isosta-Britanniasta.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.