Eurooppalainen jalkapallo on saanut uuden maaleja tekevän supertähden – Erling Braut Håland heilutti verkkoja, mutta valmentaja vaikuttui muustakin: "Hän teki sen erittäin, erittäin hyvin"

Erling Braut Hålandin, 19, kaksi osumaa Mestarien liigan neljännesvälierien avausosassa tiistaina kaatoivat PSG:n lukemin 2-1. Hålandin maalit toivat voiton, mutta Dortmundin päävalmentaja Lucien Favre näki muutakin.

Norjan maajoukkuepelaaja on tehnyt Mestarien liigassa seitsemässä ottelussa kymmenen maalia. Tahti on nopeampi kuin yhdelläkään pelaajalla aiemmin kilpailun historiassa. Ennätys antaa jälleen yhdenlaista näkökulmaa, millaisesta poikkeuskyvystä ihmehyökkääjän kohdalla puhutaan.

– Minun täytyy yhä kehittyä ja jatkaa työntekoa. Haluan mennä Mestarien liigassa pitkälle. Toisessa maalissani nautin hetkestä, Håland sanoi ottelun jälkeen Reutersin mukaan.

Håland ei ollut ainoa, joka nautti toisessa maalissaan hetkestä, sillä illan voittomaali oli veret seisauttava kaukolaukaus maalin etuyläkulmaan. Dortmundin päävalmentaja Lucien Favre nosti osuvasti esiin maalia edeltäneet peliteot. 

– Ennen 2-1-maalia Giovani Reyna antoi mahtavan syötön. Syöttö oli hyvä, mutta se oli erityinen nimenomaan Hålandin hyvän liikkumisen vuoksi.


Norjalaistähden kohdalla puhutaan eniten maaleista, mutta Favre kiinnitti huomiota muuhunkin.

– Hän puolusti hyvin yhdessä muiden kanssa ja oli tiiviisti osana muotoa. Meitä auttoi, että hän myös puolusti. Hän teki sen erittäin, erittäin hyvin, Favre sanoi ottelun jälkeen Goal.comin mukaan.

– Jos meillä on mahdollisuus pelata pallo hänelle, teemme sen. Me voimme pelata hänelle syvyyteen, tai hän voi ottaa pallon haltuun ja pitää. Hän toteutti näitä hyvin.

 Håland itse muistutti, ettei tunteikas kotivoitto ratkaissut vielä mitään. Toinen osaottelu pelataan Pariisissa maaliskuun 11. päivä. 

– Lopputulos on melko vaarallinen, sillä PSG:llä on vahva joukkue, ja se voi yhä mennä jatkoon toisessa osassa, Håland varoitti Goal.comin mukaan.

Mestarien liigan ottelut ja studiot tällä viikolla:

Keskiviikko:
Jalkapallostudio klo 21.00 C More Sport 1 ja mtv.fi
Tottenham - Leipzig klo 21.55 C More Sport 1
Atalanta - Valencia 21.45 C More Sport 2

Kaikki Mestarien liigan ottelut suorana ja suomeksi selostettuna vain C Moressa. Lue lisää tästä.

Lue myös:

    Uusimmat