Realin kaataja dominoi keskikenttää Zinedine Zidanen innoittamana – ”Tämä on todennäköisesti paras jalkapallopeli, jonka olen pelannut”

Ajaxin serbialainen keskikenttäpelaaja Dusan Tadic oli tiistaina Ajaxin pelin sydän maalilla ja kahdella maalisyötöllä. Tadic kertoo Zinedine Zidanen inspiroineen häntä suoritukseen, jota Tadic kutsuu elämänsä peliksi. Ajax voitti tiistaina Real Madridin vieraskentällä 4-1 ja pudotti hallitsevan mestarin jatkosta yhteismaalein 5-3.

Tadic tarjoili syötöt Hakim Ziyechin ja David Neresin osumiin, jotka veivät Ajaxin jo varhain kahden maalin johtoon.

Videot syötöistä alapuolella. Juttu jatkuu niiden jälkeen.



30-vuotias Tadic kruunasi iltansa häkellyttävään vasemman jalan laukaukseen Thibaut Courtoisin vartioman Real-maalin vasempaan ylänurkkaan. VAR tutki maalin jälkeen tilannetta, jossa pallon epäiltiin ylittäneen sivurajan, mutta todistetta tälle ei löytynyt.

Video Tadicin näyttävästä osumasta alapuolella.


– Tämä on todennäköisesti paras jalkapallopeli, jonka olen pelannut, Tadic sanoi toimittajille ottelun jälkeen Reutersin mukaan.

– Me löimme maailman parhaan joukkueen. Olen erittäin ylpeä ja luulen, että teimme monia ihmisiä onnellisiksi tänään.

Tadic liittyi neljän Southampton-vuoden jälkeen hollantilaisseuraan viime vuonna. Tiistaina hän hallitsi keskikenttää jättäen kaiken voittaneet Toni Kroosin, Luka Modricin ja Casemiron varjoonsa.

– Zidane oli aina suosikkipelaajani. Ehkä katsoin liian monta videoklippiä hänestä, Tadic lisäsi.

Ajax oli kollektiivisesti parempi myös avausosassa, mutta hävisi tuolloin lukemin 1-2. Päävalmentaja Erik ten Hag oli onnellinen mies voiton jälkeen.

– Tämä oli melko lähellä täydellisyyttä. Kahden matsin jälkeen me todella ansaitsimme jatkopaikan. Nautin suunnattomasti katsoa joukkueemme peliä tänään, valmentaja sanoi.

Mestarien liigan ottelut ja studiot tällä viikolla:

Keskiviikko:
Jalkapallostudio klo 21.00 C More Sport 1 ja mtv.fi
PSG – Manchester United klo 21.55 C More Sport 1
Porto – AS Roma klo 21.45 C More Sport 2

Kaikki Mestarien liigan ottelut suorana ja suomeksi selostettuna vain C Moressa. Lue lisää tästä.

Lue myös:

    Uusimmat