Hurjaa Mestarien liigan historiaa! Ihmeteini kuritti PSG:tä hävyttömästi – Liverpoolille kirpaiseva tappio

19-vuotias Erling Braut Håland jatkoi satumaista maalitehtailuaan jalkapallon Mestarien liigassa. Norjalainen painoi pallon kahdesti rysään, kun hänen edustamansa Borussia Dortmund kukisti neljännesvälierien avausosaottelussa PSG:n maalein 2–1.

Håland siirtyi vuoden alussa Red Bull Salzburgista Borussia Dortmundiin, ja jälki on ollut saksalaisseurassakin tylyä. Håland iski ensimmäisiin viiteen Bundesliiga-otteluunsa kahdeksan maalia, ja nyt hän näytti jälleen Mestarien liigassa, mikä hän on miehiään.

Håland rusikoi ensin 69. minuutilla irtokarat rysään maalin edustalta ja vei Dortmundin 1–0-johtoon.

77. minuutilla norjalainen puolestaan pamautti pallon hävyttömällä kaukolaukauksella vasempaan yläkulmaan.

Välissä PSG:n ainoan osuman iski Neymar tyhjänä ammottaneeseen maaliin Kylian Mbappen esityöstä.

Håland värkkäsi jo Mestarien liigan alkulohko-otteluissa Salzburgin riveissä kahdeksan maalia. Hän nousi nyt kymmeneen osumaan ja jakaa näin sarjan maalipörssin kärkipaikan Bayern Münchenin Robert Lewandowskin kanssa.

Håland on tehnyt 10 maalia Mestarien liigassa vain seitsemässä ottelussa, nopeammin kuin kukaan koskaan kilpailun historiassa. Hän on myös nykysäännön mahdollistamana historian ensimmäinen pelaaja, joka on maalannut kahdelle eri seuralle yhden Mestarien liiga -kauden aikana.

Saul osui

Illan toisessa ottelussa Mestarien liigan hallitseva mestari ja Englannin Valioliigaa dominoinut Liverpool kärsi kirpaisevan 0–1-tappion vieraissa Atletico Madridia vastaan.

Ottelun ainokainen syntyi jo neljännellä peliminuutilla Atleticon Koken kulmapotkusta. Pallo kimposi Liverpoolin Fabinhon jalasta lähemmäs maalia Atleticon Saulille, joka tuikkasi pelivälineen rysään.

Joukkueet kohtaavat neljännesvälierien toisissa osaotteluissa kolmen viikon kuluttua.

Mestarien liigan ottelut ja studiot tällä viikolla:

Keskiviikko:
Jalkapallostudio klo 21.00 C More Sport 1 ja mtv.fi
Tottenham - Leipzig klo 21.55 C More Sport 1
Atalanta - Valencia 21.45 C More Sport 2

Kaikki Mestarien liigan ottelut suorana ja suomeksi selostettuna vain C Moressa. Lue lisää tästä.