Mainos

Euroopan parlamenttia uhkaa lakko

Euroopan parlamentin toiminta uhkaa häiriintyä, sillä henkilöstön edustajat ovat jättäneet lakkovaroituksen.


Euroopan parlamentin edustajat ovat jättäneet lakkovaroituksen. Toteutuessaan lakko alkaa keskiviikkona ja kestää päivän. Mielenilmauksen kohteena on EU:n komission hallintouudistukset, joiden odotetaan vaikuttavan myös parlamentin virkamiesten työhön.

Yksipäiväisen lakon toteutuminen näytti illalla epävarmalta. Parlamentin hallintoviranomaiset epäilevät, että lakosta ei ole ilmoitettu asianmukaisella tavalla.

Parlamentti kokoontui tänään Strasbourgiin, jossa pidetään kerran kuukaudessa täysistunto. Lakko koskisi noin 3700 parlamentin virkamiestä, joista vajaat 2000 on mukana täysistunnossa. 626 parlamentaarikkoa eivät osallistuisi lakkoon.

Viime torstaina Luxemburgissa kokoontuneet EU-instituutioiden henkilöstöryhmien edustajat vaativat komissiota keskeyttämään toistaiseksi kaikki suunnitelmat, jotka vaikuttavat muiden kuin komission työntekijöiden asemaan.

Illalla parlamentin puhemiesneuvosto keskusteli lakkoon liittyen tilanteesta. Sen jälkeen parlamentin pääsihteerin Julian Priestleyn oli määrä tavata henkilöstöryhmien edustajia. Parlamentin päätiedottajan David Harleyn mukaan kaikki parlamentissa puhemiestä, pääsihteeriä ja henkilöstön edustajia myöten ovat huolissaan siitä, että komissio menee esityksissään pitemmälle kuin sen sisäiset järjestelyt edellyttävät.

Lisäksi parlamentissa epäillään, että kaikkia EU-elimiä ei ole huomioitu riittävästi.

-Instituutioiden välisistä vaikutuksista komissio ei ole vielä kertonut, Harley sanoi Strasbourgissa. Parlamentin puhemies Nicole Fontaine on ehdottanut reformin takia harvinaista kokousta, johon osallistuisivat kaikkien EU-elinten puheenjohtajat.

David Harleyn mukaan tapaamista on tarkoitus valmistella instituutioiden pääsihteerien kesken 23. huhtikuuta. EU-komissaari Neil Kinnockin valmistelema hallintouudistus on joutunut myös komission omien virkamiesten hampaisiin.

Pakettiin liittyy mm. se, että virkamiehiä suostutellaan varhaiseläkkeelle. Samaan aikaan komissio haluaa rekrytoida lisää nuorempia työntekijöitä. Osa virkamiehistä on lisäksi laskenut ansionsa putoavan nykytasosta uudistusten myötä.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.