Mainos

Euroopan keuhkotautilääkärit vaativat tupakkamainonnan kieltoa

Kaikkiaan 3000 eurooppalaista keuhkotautilääkäriä vaatii, että EU:n ministerineuvosto kieltäisi tupakkamainonnan EU-maissa.

Tupakanpoltosta aiheutuvat sairaudet ja kuolemantapaukset muodostavat suuren rasitteen EU-maiden terveydenhuoltojärjestelmille, keuhkotautilääkärien liiton puheenjohtaja Charis Roussos korosti tänään Brysselissä.

EU-komission jäsen Padraig Flynn, joka vastaa terveydenhuollosta, sanoi komission tukevan lääkäreiden vaatimuksia.
- Nuoria ihmisiä, jotka eivät ymmärrä tupakoinnin riskejä, on suojattava mainonnalta. EU:n sosiaali- ja terveydenhuoltoministerit ottavat mainontakieltoon kantaa ensi viikon torstaina. Mahdollisuudet ehdotuksen läpimenoon ovat lisääntyneet sen jälkeen kun Hollannin hallitus on liittynyt kieltolinjalle. Saksa ja Kreikka tosin vastustavat ehdotusta edelleen.

Tupakkamainonnan kielto on ollut Brysselissä ikuisuuskysymys, sillä ehdotus on kaatunut jo useita kertoja siihen, että jäsenmaiden tuki ei ole sittenkään ollut riittävä. Komissio uhkasi vastikään vetää pois koko ehdotuksen, kun Britannia vaati siihen poikkeusta Formula I-kisoja varten.

Brittien mukaan Formulat käytäisiin tulevaisuudessa Lähi-Idässä ja muilla markkinoilla, jotka sallivat tupakkamainonnan, jos EU:ssa ryhdyttäisiin soveltamaan täyskieltoa. Sen jälkeen kun britit esittivät vaatimuksensa, on käynyt ilmi, että Formula-päällikkö Bernie Ecclestone oli lahjoittanut miljoona puntaa Britannian työväenpuolueen vaalikampanjaan.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.