Mainos

Euron käyttöönotto jakaa mielipiteet EU-maissa

Yhteinen valuutta, euro, aiheuttaa päänvaivaa Euroopan unionin kansalaisille. Eilen julkaistun barometritutkimuksen mukaan saksalaiset ovat vastahakoisia luopumaan omasta markastaan, kun taas italialaiset ovat huomattavasti auliimpia hylkäämään oman valuuttansa.

EU-kansalaisten mielipiteitä kyseltiin viime keväänä. Tutkimus paljastaa, että kansallisesta valuutasta luopuminen on viidentoista jäsenmaan kansalaisille yleisesti ottaen kova pala. Vastaajia huolettavat enemmän ainoastaan mahdollinen verojen kiristyminen ja rikosten määrän lisääntyminen.

Barometrin mukaan euron käyttöönottoa kannatti 47 prosenttia EU-kansalaisista. Tämä oli ensimmäinen kerta viiteen vuoteen, kun euro on kerännyt alle 50 prosentin kannatuksen. Viranomaisten mukaan usko euroon on kuitenkin vahvistunut jälleen syksyllä.

Italiassa euron kannattajilla ei ole hätää, sillä 74 prosenttia vastaajista kannatti yhteisvaluutan käyttöönottoa. Sen sijaan brittivastaajista vain 26 prosenttia oli valmis luopumaan punnasta. Saksalaisista 32 prosenttia kannatti euroa, kun taas Ranskassa euron käyttöönottoa tuki 56 prosenttia vastaajista. Barometrin perusteella euron tyypillisin kannattaja on nuori, hyvin koulutettu mies.
(STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.