Eurojalkapallossa kääntyy uusi sivu: Naistuomaristo viheltää Liverpoolin ja Chelsean huippuottelun – Jürgen Klopp: "Lopultakin"

Naistuomari Stephanie Frappart tekee historiaa Super Cupin ottelussa 0:48
Tiistai-illan Tulosruutu kertoi Super Cupin erotuomarina toimivasta Stephanie Frappartista.

Stephanie Frappart toimii keskiviikkoiltana Chelsean ja Liverpoolin välisen Super Cupin päätuomarina. Kyseessä ei välttämättä ole kuitenkaan Frappartin kesän isoin ottelu.

MAINOS

UEFA Super Cup

Liverpool - Chelsea suorana lähetyksenä C More Sport 2:lla ja suoratoistopalvelussa keskiviikkona kello 21.00

C Moren sivulle pääset tästä

Ranskalainen tekee keskiviikkona historiaa, sillä hänestä tulee ensimmäinen naistuomari merkittävässä miesten euro-ottelussa.

Frappart sanoo, ettei tunne lisäpainetta, sillä vyöllä ovat jo naisten MM-kisojen loppuottelun tuomarointi sekä Ranskan pääsarjan otteluita huhtikuusta lähtien.

– Harjoittelemme jatkuvasti paljon, joten emme ole peloissamme. Olemme aina valmiina kaikkiin otteluihin, 35-vuotias Frappart sanoi BBC:n mukaan.

– Olemme todistaneet teknisesti ja fyysisesti olevamme samalla tasolla kuin miehet. Emme pelkää vääriä päätöksiä. Olemme valmiina, Frappart lisäsi Reutersin mukaan.

Erotuomari myöntää "elämänsä muuttuneen", kun hänet nimettiin aiemmin elokuussa osaksi Mestarien liigan ja Eurooppa-liigan voittajan välisen ottelun tuomaritiimiä.

Frappart viheltää ottelun yhdessä avustavien erotuomarien Italian Manuela Nicolosin ja Irlannin Michelle O'Neillin kanssa. Tiimi vihelsi yhdessä jo kesän MM-kisoissa.

Turkkilainen Cuneyt Cakir toimii ottelussa neljäntenä erotuomarina.

– Olen nyt kuuluisa joka puolella maailmaa, mutta vihelsin aiemmin jo Ligue 1:ssa, joten tiedän pelissä vellovat tunteet ja miten käsitellä ne.

Chelsean päävalmentaja Frank Lampard on iloinen keskiviikkoillan tuomaristosta.

– Olen iloinen saadessani olla osa tätä historiallista hetkeä, Lampard sanoi.

Myös Liverpoolin päävalmentaja Jürgen Klopp on mielissään.

– Lopultakin - on aika. Se on viisas päätös tuoda naiset tuomaroimaan tärkeä ottelu. Se on ensimmäinen kerta, mutta toivottavasti ei viimeinen. 

– Emme yritä tehdä ottelua yhtään vaikeammaksi tuomareille kuin se tulee olemaan. En näytä nyrpeää naamaa, jos mahdollista, muuten äitini olisi vihainen, Klopp vitsaili.

Naistuomarit yleistyvät miesten jalkapallossa jatkuvasti, sillä esimerkiksi saksalaistuomari Bibiana Steinhaus toimii päätuomarina alkavalla kaudella Saksan Bundesliigassa

Lue myös:

    Uusimmat