Mainos

Euroalueen työttömyysluvut ennallaan

EU:n tilastoviraston mukaan euroalueen työttömyysprosentti oli lokakuussa 8,9 prosenttia, mikä on sama kuin vuotta aiemmin.

Euroalueen työttömyystilanne on pysynyt viimeisen vuoden aikana ennallaan. Tiedot käyvät ilmi EU:n tilastovirasto Eurostatin luvuista. Euroalueen työttömyysprosentti oli lokakuussa 8,9. Luku on täsmälleen sama kuin syyskuussa sekä viime vuoden lokakuussa.

Myöskin koko EU:n työttömyysaste oli lokakuussa 8,9 prosenttia, missä oli yhden prosenttiyksikön kymmenesosan lasku edelliskuusta ja kahden kymmenesosan vuoden takaisesta tilanteesta.

Eurostat kertoi myös, että euroalueen talouskasvu oli heinä-syyskuusta 2003 tämän vuoden vastaavaan aikaan 1,8 prosenttia aiemmin ilmoitetun 1,9 prosentin sijaan. Heinä-syyskuun aikana kasvua oli 0,3 prosenttia.

Loka-joulukuussa sekä ensi vuoden tammi-maaliskuussa Eurostat arvioi euroalueen talouskasvun osuvan aiemman ennusteen mukaisesti välille 0,2-0,6 prosenttia. Talouden nousua hidastaa muun muassa viennin kasvun hidastuminen, mihin on Eurostatin mukaan osasyynä euron kurssin voimakas nousu. Sisämarkkinoilla kysyntä on kuitenkin voimistumassa.

(MTV3-AFP-Reuters-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.