Mainos

Euro mutkistaa pysäköintiä

Pysäköintimittarit on otettu pois käytöstä ainakin Lahdessa ja Joensuussa. Pysäköinti on ilmaista kunnes laitteet toimivat euroilla.

Eurokolikot eivät kaikilta osin vastaa syksyllä jaettuja koerahoja, eivätkä Lahden pysäköintimittarit toimi koerahojen mukaisilla säädöillä. Joensuussa taas pysäköintimittareita ei ole vielä säädetty euroille. Lahden tekninen virasto päätti luopua pysäköintimittareiden käytöstä, koska autoilijoilla ei enää ole markkoja pysäköinnin maksamiseksi. Esimerkiksi Helsingissä markkoja vain täytyy olla jopa viisi viikkoa.

Tampereella parkkimittarien euro-päivittämistä on hidastettu aiotusta aikataulusta, koska autoilijoilla ei ole vielä eurokolikkoja. Tällä hetkellä Tampereella on markoilla toimivia ja euroilla toimivia mittareita. Ensi viikonloppuun mennessä viimeisetkin markoilla toimivat mittarit muutetaan euromittareiksi.

Oulussa on kahdenlaisia mittareita. Osa mittareista hyväksyy sekä eurot että markat, osa taas vain markat. Vain markkaa hyväksyvien mittareiden europäivitys alkaa ensi viikolla ja sen jälkeen ne hyväksyvät vain euroja. Sekä markan että euron hyväksyvät mittarit pysyvät nykyisellään koko siirtymäajan eli helmikuun loppuun asti.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.