Mainos

Euribor-lainat tänä vuonna edullisia

Euribor-korkoon sidottu asuntolaina on tänä vuonna ollut prime-korkoista lainaa halvempi. Jos korkojen nousu pysyy maltillisena, euriborit säilyttävät vetovoimansa jatkossakin.

Lainahakemuksen täyttäjän osa ei ole helppo. Korot ovat kuluneen vuoden aikana nousseet pari prosenttiyksikköä ja oikean viitekoron valinta on visainen tehtävä.

Vaikka selvä enemmistö asuntovelallisista valitsee pankin prime-koron, 12 kuukauden euribor olisi menneenä vuonna tullut halvemmaksi. Jos vuosi sitten sitoi uuden asuntolainan vuoden euriboriin, on laina tullut prime-sidonnaista lainaa 300-500 markkaa halvemmaksi. Korot olivat vuosi sitten erittäin alhaisella tasolla, ja Euroopan keskuspankki on vuodessa nostanut ohjauskorkoa seitsemästi.

Euribor-lainan edullisuus selittyy sillä, että korko pysyy samana vuoden päivät. Prime-korkoja nostetaan useammin. Euriboria on pidetty hyvänä nousevien korkojen kaudella. Se on kilpailukykyinen myös muulloin.

Juuri nyt euriborit ovat hieman primea kalliimpia, sillä pankit eivät vielä ole siirtäneet EKP:n viimeviikkoista yllätyksellistä koronnostoa primeihin.
(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.