Mainos

EUnet tarjoaa sähköposteille suojaa roskapostilta

EUnet International on ryhtynyt käyttämään järjestelmää, joka estää ei-toivotun postisaasteen tulon henkilökohtaiseen tietokoneeseen. Sähköpostin käyttäjät joutuvat vastaanottamaan samanlaista suoramainontaa ja yksityishenkilöiden häiriköintiä kuin tavallisenkin postiluukun omistajat.

Internetissä vastaanottaja joutuu kuitenkin itse maksamaan ei-toivotun postin kustannuksia. Euroopan johtava internet-verkko-operaattori pyrkii nyt rajoittamaan asiakkaidensa roskapostia estojärjestelmällä, joka havaitsee ja estää massapostituksen pääsyn palvelimiin ja asiakkaille.
-Estojärjestelmän käyttöönoton jälkeen olemme rekisteröineet satojatuhansia yrityksiä lähettää massaviestejä verkkomme osoitteisiin, sanoo Koen De Vleeschauver EUnetin verkko-operointikeskuksesta Amsterdamista.
-Viestit olisivat päätyneet asiakkaidemme sähköpostilaatikoihin, ellei niitä olisi pysäytetty reitittimissämme.

Postijärjestelmiin tehdyillä muutoksilla pyritään sallimaan ainoastaan sellaisten viestien läpikulku, jotka tulevat tai menevät EUnet-asiakkaille. Rajoituksilla estetään postipalvelimien väärinkäyttö ja havaitaan entistä paremmin virheelliset asetukset asiakkaiden postijärjestelmissä. Kaikkea roskapostia järjestelmällä ei voida estää, mutta sen määrää voidaan kuitenkin selvästi rajoittaa.

Internetin kiusana oleva "spammaus" voidaan toteuttaa luvatta toisten palveluntarjoajien ja yritysten postipalvelimilta sekä sellaisten palveluntarjoajien kautta, jotka sallivat maksusta "spammit" tai myyvät sähköpostiosoitteita.

EUnet käyttää Paul Vixien kehittämään "blackhole feediin" perustuvaa automaattista listaa, joka eristää tunnetut spam-lähteet. Paul Vixie on vapaaehtoispohjalta työskentelevä verkkoasiantuntija, joka ylläpitää listaa spam-postitusta tuottavista internet-osoitteista.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.