Mainos

EU tyytyväinen Algerian taipumiseen

EU:n valtuuskunnan vierailu Algeriaan ensi viikolla on "todellinen edistysaskel" diplomaattisissa ponnisteluissa väkivallan kierteen katkaisemiseksi, sanoi Ranskan ulkoministeri Hubert Vedrine lauantaina julkaistussa lehtihaastattelussa. EU:n troikan - eli edellisen, nykyisen ja seuraavan puheenjohtajamaan - edustajista koostuva valtuuskunta vierailee Algeriassa maanantaina ja tiistaina.

Suostumalla vierailuun Algerian johto on osoittanut hyväksyvänsä sen, että maa voi olla itsenäinen mutta keskustella samaan aikaan muiden maiden kanssa, Vedrine sanoi arabiankielisen Al-Hayat-lehden haastattelussa.

Algeria suostui lopulta EU:n valtuuskunnan vierailuun torstaina. Aiemmin maan viranomaiset ilmoittivat, etteivät he ota valtuuskuntaa vastaan, koska sen jäsenet eivät ole tarpeeksi korkea-arvoisia.

Vierailun taustalla on Algerian kiihtyvä väkivallan kierre, jonka uhreiksi on varsinkin viime aikoina joutunut paljon siviilejä. EU:n edustajat tapaavat ulkoministeri Ahmed Attafin ja eräiden muiden ministerien lisäksi myös opposition ja lehdistön edustajia. (STT-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.