Mainos

EU-suurlähettiläs vahvistaa: Donald Trump painosti Ukrainaa tutkimaan Bideniin linkittyvän yhtiön toimia

Yhdysvaltain presidentti Donald Trump yritti puskea Ukrainaa tutkimaan paikallista yhtiötä, johon ex-varapresidentti Joe Biden ja tämän poika kytkeytyvät, sanoo Yhdysvaltain EU-suurlähettiläs Gordon Sondland.

Lisäksi Trump otti neuvotteluihin mukaan oman lakimiehensä, jotta pystyisi edistämään asiaa.

Sondlandin mukaan hän oli "pettynyt", että Trump otti yksityisen asianajajansa Rudy Giulianin mukaan Ukrainaan liittyviin neuvotteluihin, kertoo sanomalehti New York Times. Hänen mukaansa Yhdysvaltain ulkosuhteet tulisi hoitaa vain ulkoministeriön ja sen diplomaattien kautta.

New York Times kirjoittaa Sondlandin ymmärtäneen omien sanojensa mukaan vasta myöhemmin, että tällä Trump pyrki mahdollisesti vaikuttamaan Yhdysvaltain ensi vuoden presidentinvaaleihin.

– Herra Giuliani painotti, että Trump haluaisi julkisen lausunnon Ukrainan presidentiltä Volodymyr Zelenskyiltä siitä, että Ukraina on sitoutunut tutkimaan korruption vastaisia toimia, Sondland sanoi uutistoimisto AFP:n mukaan.

Sondlandia yritettiin ensin estää todistamasta

Sondland kertoi asiasta Trumpin virkarikostutkintaa koskevassa kuulemisessa. Valkoinen talo yritti ensin estää Sondlandia todistamasta Trumpia vastaan.

Trumpin vastainen virkarikostutkinta on saanut alkunsa epäilystä, että Trump painosti Ukrainan presidenttiä puhelinkeskustelussa tutkimaan demokraattien presidenttiehdokkaaksi pyrkivän Bidenin ja tämän pojan toimia Ukrainassa.

Sondlandin lisäksi esimerkiksi Trumpin asianajajan luottomiehet on haastettu todistajiksi virkarikostutkinnassa, jonka demokraatit ovat käynnistäneet.

Giulianiin kytköksissä olevat liikemiehet pidätettiin viikko sitten lentokentällä Virginiassa, kun nämä olivat poistumassa maasta. Asiasta kertoi syyttäjä Geoffrey Berman.

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja