Trump jatkoi hyökkäyksiään Bideniä vastaan: "Hän on niin korruptoitunut, että olisi syytä lyödä hanskat tiskiin jo nyt"

Yhdysvaltain presidentti Donald Trump hyökkäsi jälleen sunnuntaina voimakkaasti demokraattien presidenttiehdokkuutta tavoittelevaa Joe Bidenia vastaan Twitterissä.

Trumpin mukaan Bidenien perhe on niin korruptoitunut, että Bidenin olisi syytä lyödä hanskat tiskiin vaaleissa jo nyt.

– Rakastaisin asettua Joe Bidenia vastaan. Niin ei kuitenkaan koskaan käy, koska hän ei pääse edes lähtöruutuun, kaiken sen rahan jälkeen jonka hän ja hänen perheensä todennäköisesti kiristivät. Joen pitäisi lyödä hanskat tiskiin. Trump kirjoitti.

Washington Postiin kirjoittamassaan artikkelissa Biden taas sanoi Trumpin yrittävän epätoivoisesti tuoda esiin valheita ja salaliittoteorioita tahratakseen hänen perheensä maineen ja samalla estääkseen Bidenin valinnan ehdokkaaksi.

–  Se ei tule onnistumaan, koska Yhdysvaltojen kansa tuntee minut, ja se tuntee hänet. Olen valmis panemaan koko urani ja suoraselkäisyyteni julkisessa virassa likoon Trumpin korkean moraalin puutetta vastaan minä päivänä tahansa, Biden kirjoitti.

Biden myös vakuutti, ettei hän ole menossa mihinkään, vaan aikoo lyödä Trumpin ylivoimaisesti vaaleissa marraskuussa ensi vuonna.

Ilmiantajalla ensi käden tietoja

ABC News kertoi sunnuntaina, että toinenkin Trumpin kohutuista Ukraina-toimista huolestunut tiedusteluviranomainen on päättänyt astua esiin.

ABC:n lakimiehen Mark Zaidin mukaan ilmiantajalla on ensikäden tietoa asiasta. Tiedusteluyhteisön sisäisen tarkastuksen johtaja on jo keskustellut ilmiantajan kanssa.

Trump on vähätellyt ensimmäisen ilmiantajan tietoja ja kutsunut niitä toisen käden tiedoiksi.

Trump on ilmiantajien mukaan pyytänyt Ukrainan presidenttiä Volodymyr Zelenskyitä tutkimaan demokraattien presidenttiehdokkaaksi pyrkivän Joe Bidenin ja tämän pojan Hunter Bidenin toimia Ukrainassa.

Ensimmäisen ilmiantajan kirje tuotiin julkisuuteen viime kuun lopussa. Trump on kiistänyt kirjeen sisällön.

Trumpin virkarikostutkintaa johtava kongressin edustajainhuoneen komitea on vaatinut oikeusteitse Valkoista taloa luovuttamaan kohuttuun Ukraina-puheluun liittyvät asiakirjat tutkinnan tueksi. Asiakirjat on toimitettava viimeistään kuluvan kuun 18. päivään mennessä.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja